Symulator do kompilacji lub łączenia procesu?

D

donkey41

Guest
nieco szalone pytanie .. ale po prostu zastanawiasz się, czy ktoś zna żadnych symulacji do "kompilacji" lub "montaż" proces? faktycznie i to symulacja prostego blok kodu w MPLAB, który wykorzystuje biblioteki (produkowane przez "maestro") .. jak najszybciej i opned pliku include (używane przez kod w bibliotece), właśnie mylić z too much "ifdef" i "ifndef" declrations (lub cokolwiek). W tym momencie myślałem, że pewnego rodzaju symulatorze, z pomocą którego widziałem, (głównie), który kod trwa od zawierać plik i inne pliki respectiv i (po drugie) w jaki sposób łączy je w celu uzyskania HEX pliku. jeśli to pytanie jest zbyt głupi .. Potem przeprosiny i spamowania. chodzi.

Witam również pytanie nie jest DUMB.I muszę powiedzieć, że czasami podczas budowania pakietu może być mylące, co jest wliczone w którym jest przełącznik, aby go włączyć. Na rzeczy gnu jest nieco łatwiejsze, ponieważ pojawia się na ogół w pliku make. On osadzony envirements to zależy od każdego produktu. A ja jestem obawiaj się, że nie ma symulatory pomóc. Jedyną rzeczą jest kopanie w lib dokumentacji aby dowiedzieć się jak je skonfigurować. # Ifdef makra są kluczowe w C i asemblerze zależą od asemblera, niektóre używają składni blisko makroprocesora c.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back