F
fengzujian
Guest
hi friend! czy jest ktoś na farmilar z reflectarray, czy też kilka przydatnych działało, może mi dać jakąś pomoc o jego symulacji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
tak, z samych wyników, jak hfssWitam abdoeng, Czy starają się symulować fazy odbicia dla pojedynczej komórki jednostki z ukośnym fali padającej w CST? Dzięki
Hi abdoeng, Czy oznacza określenie dwa porty floquet w tym samym czasie, jeden port na górze i jeden port na dole komórki jednostki? Jeśli mam płaszczyzny podłoża, tak jak wiele portu floquet mam umieścić? Dziękujętryb floquet wymagają okresowej struktury więc używamy komórki elementarnej w X i Y oraz automaic portu być w górę iw dół komórki, chyba że nie samolot dyrygent E na ziemi
hi dzięki za uwagę moich prac jest o DRA reflectarray i specjalnie przysłony w połączeniu, ale i nie symulować to dobrze i nie symulować przysłony połączeniu patch, zbyt (specjalnie rys. 3.20.table 3.1 w Encinar reflectarray książki) pls pomocy meeWitam, jakie reflectarray komórek u want? DRA, mikropaskowa, przysłona połączeniu, zmienna szczelinę w ziemi, obracać elementy, w połączeniu bliskości, ułożone, wielowarstwowych polaryzowany lub liniowych polaryzacji pls być ograniczone do cerian jeden jako możemy pomóc chodzi
Witam dzięki ale teraz nie mogę zasymulować, dobre mojej pracy jest otwór połączony DRA, możesz mi pomóc ? Naprawdę, nie może symulować przysłony połączeniu poprawki, a ja nie rozumiem problemu.DRA reflectarray jest dość wyzwanie, nawet masz dobry wynik symulacji, szczególnie, gdy przyjdziesz do wytwarzania DRA reflectarray, w praktyce jest to bardzo trudne do pozycji wszystkie bloki DRA dokładnie jak to, co zaprojektowane w symulacji oraz sfabrykowane DRA reflectarray zawsze skończyć z pozycji Dras się przesunięty o 0,5 mm-1mm lub obracać o 1 stopień-2 stopnia zależy od tego jak dobre umiejętności. Od wielu elementów był używany, wszystkie te drobne błędy będą dodawać i dać duży różni się wyniki eksperymentu.