symulacji reflectarray

F

fengzujian

Guest
hi friend! czy jest ktoś na farmilar z reflectarray, czy też kilka przydatnych działało, może mi dać jakąś pomoc o jego symulacji.

jego możliwości w CST. Mam symulować 24cm * 24cm jednego reflectarray warstwy z rogiem na pasze w paśmie X. trwa 3h do symulacji.

[Quote = fengzujian] hi friend! czy jest ktoś na farmilar z reflectarray, czy też kilka przydatnych pracy przed, może dać mi pomóc o to symulacja. [/quote] Witam, jakie u komórek reflectarray chcesz? DRA, mikropaskowa, przysłona połączeniu, zmienna szczelinę w ziemi, obracać elementy, w połączeniu bliskości, ułożone, wielowarstwowych polaryzowany lub liniowych polaryzacji pls być ograniczone do cerian jeden jako możemy pomóc w odniesieniu

Pracuję też z reflectarrays .. Użyłem hfss i IE3D za symulowanie tablic wykonane z metalowych łat i gniazda ..

hi aamir064 jak u know reflectarray jest główną wadą jest to ograniczona przepustowość niektórych dokumentów mówić o poprawę tej niekorzystnej sytuacji wszelkie pomysły będą dobre tutaj znajomego dyskusji, może pls przesłać dowolny plik pod IE3d symulacji, które mogą pomóc, co r kroki modelowanie w IE3D (port, ściany) tak dalej chodzi

oraz w IE3D Użyłem wzbudzenia fali płaskiej i nie warunki brzegowe .. Mam wykresie charakterystykę promieniowania w płaszczyźnie E i H. Na razie mam symulowane 16x16 komórek niejednolite poprawki odzwierciedlają array@12.5 GHz. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minutach: [/color] [/size] co specyfikacji pracy z?

hi aamira064 dzięki za odpowiedź ur chciałbym zapytać, czy IE3d mógł dostać działki fazie komórki jak hfss, CST? to jest moje pytanie mogę używać klaksonu podajnik z tablicy w ie3d? i wykorzystania cst w mojej symulacji, używać kompletnej struktury do 31 * 31 komórki i korzystać ze wszystkich w mojej konstrukcji DRA (dielektryk rezonator anteny) w odniesieniu abdulhady

Nie sądzę, że można użyć kanału róg IE3D, ponieważ działa na płaskiej struktury ... ale ja też jestem zainteresowany symulowanie reflectarrays z wzbudzenia róg .. Jeśli ktoś się doświadczeniem i przykładowy projekt .. prosimy o podzielenie się.

[Quote = aamir064] Nie sądzę, że można użyć kanału róg IE3D, ponieważ działa na płaskiej struktury ... ale ja też jestem zainteresowany symulowanie reflectarrays z wzbudzenia róg .. Jeśli ktoś się doświadczeniem i przykładowy projekt .. prosimy o podzielenie się. [/quote] hi, głównym pytaniem jest, jak u uzyskać wykres postać fazy w porównaniu z wymiarem komórki w IE3D, że jest moje pytanie? w CST, hfss jest tak łatwo się, że

Hi abdoeng, :) Czy starają się symulować fazy odbicia dla pojedynczej komórki jednostki z ukośnym fali padającej w CST? Dzięki

Witam abdoeng, :) Czy starają się symulować fazy odbicia dla pojedynczej komórki jednostki z ukośnym fali padającej w CST? Dzięki
tak, z samych wyników, jak hfss

jak więc symulować fazy refleksji ukośne fali padającej w CST? Mam symulować fazę odbicia do normalnej fali padającej w CST z portu falowodu na górze i odpowiednie warunki brzegowe, mam spróbować znaleźć sposób, aby obrócić portów światłowodowych w celu naśladowania ukośnej fali padającej, ale nie zrobić. Dziękuję bardzo.

Tryb floquet wymagają okresowej struktury więc używamy komórki elementarnej w X i Y oraz automaic portu być w górę iw dół komórki, chyba że nie samolot dyrygent E na ziemi

Dzięki za udostępnienie metody. Jestem tylko początkującym o trybie floquet, nadal rozmycia. Wyglądać i trzeba poświęcić więcej czasu na naukę o trybie floquet. Tak czy inaczej naprawdę doceniam to. :)

tryb floquet wymagają okresowej struktury więc używamy komórki elementarnej w X i Y oraz automaic portu być w górę iw dół komórki, chyba że nie samolot dyrygent E na ziemi
Hi abdoeng, Czy oznacza określenie dwa porty floquet w tym samym czasie, jeden port na górze i jeden port na dole komórki jednostki? Jeśli mam płaszczyzny podłoża, tak jak wiele portu floquet mam umieścić? Dziękuję

Witam, jakie reflectarray komórek u want? DRA, mikropaskowa, przysłona połączeniu, zmienna szczelinę w ziemi, obracać elementy, w połączeniu bliskości, ułożone, wielowarstwowych polaryzowany lub liniowych polaryzacji pls być ograniczone do cerian jeden jako możemy pomóc chodzi
hi dzięki za uwagę moich prac jest o DRA reflectarray i specjalnie przysłony w połączeniu, ale i nie symulować to dobrze i nie symulować przysłony połączeniu patch, zbyt (specjalnie rys. 3.20.table 3.1 w Encinar reflectarray książki) pls pomocy mee

DRA reflectarray jest dość wyzwanie, nawet masz dobry wynik symulacji, szczególnie, gdy przyjdziesz do wytwarzania DRA reflectarray, w praktyce jest to bardzo trudne do pozycji wszystkie bloki DRA dokładnie jak to, co zaprojektowane w symulacji oraz sfabrykowane DRA reflectarray zawsze kończy się z pozycji Dras się przesunięty o 0,5 mm-1mm lub obracać o 1 stopień-2 stopniu zależy od tego jak dobre umiejętności. Od wielu elementów był używany, wszystkie te drobne błędy będą dodawać i dać duży różni się wyniki eksperymentu.

DRA reflectarray jest dość wyzwanie, nawet masz dobry wynik symulacji, szczególnie, gdy przyjdziesz do wytwarzania DRA reflectarray, w praktyce jest to bardzo trudne do pozycji wszystkie bloki DRA dokładnie jak to, co zaprojektowane w symulacji oraz sfabrykowane DRA reflectarray zawsze skończyć z pozycji Dras się przesunięty o 0,5 mm-1mm lub obracać o 1 stopień-2 stopnia zależy od tego jak dobre umiejętności. Od wielu elementów był używany, wszystkie te drobne błędy będą dodawać i dać duży różni się wyniki eksperymentu.
Witam dzięki ale teraz nie mogę zasymulować, dobre mojej pracy jest otwór połączony DRA, możesz mi pomóc ? Naprawdę, nie może symulować przysłony połączeniu poprawki, a ja nie rozumiem problemu.

hi nie khow nikomu o przepustowości reflectarray? dlaczego krzywej fazy przepustowość, muszą być równoległe? mi pomóc plz!

definiujemy 1 dB pasmo na rysunku zdobyć drugie, wydajność reflectarray zależy całkowicie na krzywej postać tak więcej liniowość prowadzić do większej przepustowości szeroki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back