symulacji pola rf (newbie)

L

leonix

Guest
Cześć,
Chcę zintegrowanie 2.4GHz części wewnątrz metalowy przypadku (wyobraź sobie, że jest to pierścień, który jest zamknięty górze i na dole, z HF wewnątrz modułu).
Ale dont want a zewnętrzną antenę (nie powinno być żadnych zewnętrznych laskę, że można łamać).Zamiast tego chcę dodać nie metalowy pierścień lub kilka dziur, jak to zrobić z falowód anteny.
Jak obliczyć czy to zasymulował?Czy istnieje proste oprogramowanie, które z dostępnych (a newbe w dziedzinie modelowania HF) można symulować pola RF i anten?(I tylko 1-2 metrów z zakresu 4dBm na 2.4GHz).

thx

leonix

Moim zdaniem, najlepiej jest to zrobić prototyp.Umieść radia w polu i sprawdzić, czy można uzyskać połączenie.
Na tej częstotliwości,
jak i na odległość tę można mieć wiele pasożytnicze rezonansu's, które mogą Ci pomóc.

Tak, to prawda, ale gra z geometrics w modelu byłby o wiele bardziej skuteczny niż robią niewidomych w sprzęt.Można się pomysł, co robić i co się uniknąć.(eksperymenty z przyprawą jest znacznie lepsza niż chleb na pokład).Tylko niektóre finetuning potrzebna jest potem w sprzęt.

Np. Jeśli jestem w pobliżu niż 1 / 4 lambda do ściany prawdopodobnie ma duże tłumienie.
Exactely 1 / 4 Lambda byłoby najlepsze Myślę, ale w jaki sposób inne metalowe części wpływ ten (i inne ściany wewnątrz pierścienia).

Leo

Spróbuj NEC (kod liczbowy elektromagnetyczna).Chyba istnieją stare wersje, które są bezpłatne.Po prostu potrzeba trochę czasu, aby nauczyć się go.Jest całkiem dobra do analizy struktury anteny.

Idź do <http://www.si-list.org/swindex2.html> mieć wygląd.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back