symulacji na poziomie systemu i pytanie projektowania

N

nijMcnij

Guest
witam wszystkich, jestem o rozpoczęcie prac nad za redystrybucji SAR ADC, jednak chciałbym zrobić tzw symulacje poziomu systemu Matlab / Simulink. Czy ktoś może rzucić nieco światła na tę sprawę, może stanowić odniesienie również. wielkie dzięki

po pierwsze u potrzeba naprawdę zrozumieć architekturę ... Następnie każdy element w SAR należy wyciągnąć bloku .... komparatora, DAC i S & H ciruit. Wierzę w Matlab wszystkich tych bloków już nie .... Sample i Hold jest w obwodzie próbki podłączyć je wszystkie. kliknij dwukrotnie na blok ... i grać z parametrem aż u osiągnąć specyfikacji ... Użyj tej wartości jako wytyczne u go do poziomu tranzystor następnie ....

suykri dzięki za odpowiedź, niestety, i kazano przeprowadzić symulację poziomu systemu za pomocą verilogA. Wiem co nieco o Verilog, a ja sprawdziłem kadencji verilogA instrukcja obsługi, składnia jest taka sama, ale jeszcze jestem trochę bladego pojęcia, jak do symulacji kondensatory i rezystory i przełączników tranzystorowych. do u have a nice tutorial niektóre opracowane przykłady, aby zacząć na to? wielkie dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back