Symulacja pamięci DDR2 przy Hyperlynx

A

aggpankaj2

Guest
Witam wszystkich, uczę symulacji DDR po raz pierwszy. MakoLab PADS PCB przy użyciu układu, a teraz chcą chcesz symulować DDR2 sekcji przy użyciu Hyperlynx lub innych symulacji. Czy mógłby Pan plz faceci mi pomóc, biorąc pod uwagę mnie, jako illeterate w tej dziedzinie, jak od czego zacząć, co mierzyć, jak mierzyć ..? Wszelkie dokumenty przewodniki dn będą również prawdziwie pomocne. Dzięki.

Dla pamięci DDR2, Hyplerlynx wykona pracę. modele Ibis są krytyczne dla uzyskania dokładnych wyników. Twoje producenta DDR2 zwykle mają one dostępne do pobrania. FYI: (ibis modele są po prostu: "RLC" rezystancji, indukcyjności i pojemności) będzie można także mieć modele dla mikro, FPGA, lub, co jest za pomocą pamięci. Jeśli nie masz modeli można albo budowniczy własnego (może to być dość uciążliwe, ale warto w końcu), lub uzyskać ogólny model typu logiki i urządzeń. Istnieje wiele zasobów w sieci trzeba będzie zrobić kilka badań. (Spróbuj badania modeli Ibis) Jedno z zaleceń mam jest to, że jeśli masz dostęp do hyperlynx należy eksperymentować z narzędzia na kilka dni przed staramy się użyteczne wyniki. Ponadto, w elektronicznej dokumentacji będzie przydatna. eda

Dzięki kolego! też będzie przydatna, jeśli mógłbyś mi powiedzieć kilka dobrych linków do dokumentów na wszystkie obliczenia związane z różnymi żmudne obliczenia czasu ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back