Symulacja charakterystyce promieniowania pętli anteny na działce polarnego

A

aredhel

Guest
Hi there. Szukam pomocy w symulacji charakterystyce promieniowania pętli anteny w polarnych działki. Jestem raczej utracone. Przeczytałem kilka rzeczy na ten temat, a nawet przeglądać poprzez pomoc z Matlaba ... ale nie mogłem znaleźć niczego, co mogłoby naucz mnie wykreślić charakterystykę promieniowania. Pomoc proszę czy może polecić książkę dla mnie pojęcia. Dziękuję.

NEC program może wykonać to zadanie i jest bezpłatny. Można znaleźć wiele tematów dotyczących NEC na tej stronie.

Mam problem z NEC. Co do linku, że VSWR dało, użyłem go i dziękuję alot, ale mój wykładowca specjalnie chce nas wykorzystać polar (). Próbowałem do wykreślenia go, ale doszedłem do martwego punktu. Może zrobiłem coś złego. Ktoś wie jak?

Robię anteny prace nad bardzo rzadko, więc nie jestem najlepszą osobą zapytać. Mam przyjaciela Azulykit, który jest dobry inżynier antena i postaram się poprosić go o pomoc.

hi Aredhel proszę znaleźć Attachement, to opisują, jak wykreślić charakterystykę promieniowania na działce polor. Uwaga: referencyjny poziom zmierzony poziom mocy max

Brzmi to jak chcesz się wykreślić charakterystykę promieniowania we współrzędnych biegunowych. Większość tekstów nazębnego mają sekcje opisujące różne techniki kreślenia. Dwa najczęściej stosowane są kartezjański (XY działki) i polarne (r, Θ) Co prawdopodobnie chcesz to działka z każdego punktu określonego przez wektor (w płaszczyźnie XY), którego pochodzenie jest na osi współrzędnych i kierunku jest kąt , w lewo od osi x. Długość wektora jest zysk. Uważaj pozwalając długość "odzwierciedlać" przez początek układu współrzędnych dla małych wartości, jak to będzie produkować dziwną fabułę szuka. Prawdopodobnie będziesz chciał do amplitudy działki (zysk) za pomocą skali dB. I zazwyczaj obcina amplitudę bez względu na wartość odpowiada na środku działki, aby uniknąć konieczności przepustkę działki przez środek. Zatrzymując się na środku nie wygląda dziwnie sposób, w jaki miałoby to jeśli pozwoliła mu przejść przez początek układu współrzędnych i poza nią. Spisek we współrzędnych kartezjańskich unika tego problemu, ale potem chcesz polarnego fabułę. Inny ostrzeżenie jest zwrócić uwagę na jednostki kątowe (radiany lub stopnie), kiedy przygotowują swoją działkę.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back