Sugestie dotyczące Electronic Design obciążenia dla mojej aplikacji

S

Singapura

Guest
Jestem budynku aktywne obciążenie dla wysokiej prądu (125A) niskie napięcie (5V) zasilania. Moim zamiarem jest wykorzystanie GP500LSS06S dla mojej aplikacji i dołączony jest prosty schemat blokowy na projekt. Czy wdzięczni za wszelkie rady i sugestie. Dziękuję.

Aby korzystać z sygnału PWM do sterowania tranzystorów, jest jednym ze sposobów korzystania z nich jako aktywne obciążenie. Problem pojawia się, kiedy wykonujesz kilka poważnych testów i eval z zasilaczy będziesz miał problem pomiaru hałasu na wyjściu zasilacza badanego, co będzie mieć wpływ PWM na nie. PWM będzie dobre dla badań w warunkach nieustalonych odpowiedzi, ale na hałas należy napędem liniowym. Zrobiłem jednostki 50v/50A z około 25 X IRF1010 w / / na masową zmuszeni pracy radiator chłodzony w trybie linearnym. E

Aby korzystać z sygnału PWM do sterowania tranzystorów, jest jednym ze sposobów korzystania z nich jako aktywne obciążenie. Problem pojawia się, kiedy wykonujesz kilka poważnych testów i eval z zasilaczy będziesz miał problem pomiaru hałasu na wyjściu zasilacza badanego, co będzie mieć wpływ PWM na nie. PWM będzie dobre dla badań w warunkach nieustalonych odpowiedzi, ale na hałas należy napędem liniowym. Zrobiłem jednostki 50v/50A z około 25 X IRF1010 w / / na masową zmuszeni pracy radiator chłodzony w trybie linearnym. E

Dzięki haymeron za cynk projekt jednak, że pierwszy raz widzę PWM używane do testowania obciążenia zasilacza. E-design ma dobry punkt na temat przeznaczenia i możliwe problemy hałasu dla takiego podejścia. W przeszłości, zrobiłem projekt aktywnych liniowy do testowania 2kV PSU na 1.6A. Tym razem jednak jest to duży prąd (125A), które tak naprawdę nie dotyczy mnie. Dzięki za porady!

Jestem budynku 50V/10A aktywne obciążenie, ale teraz chce di / dt funkcje kontrolne, każdy może sugerować, jak zaprojektować?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back