Submodule wielkości przepływu w hierarchiczne?

K

Kreator

Guest
Ja robi 3,6 milionów przykład projektowania.

Czy uważasz, że do skutecznego prowadzenia płaskie przepływu?

I'm planowania na hierarchial przepływu.Jaka jest wielkość submodule Pan polecić?Jak duża może moduł towarem narzędzia (MTK, SOCE, magma) obsłużyć?EDA narzędzie producentów są dobre na hyping.Chciałbym usłyszeć od niektórych sugestii inżynierów.

Dzięki.

Liczba przypadków projekt, jest tylko jeden parametr do reprezentowania złożoności projektu.
Proszę podać inne szczegóły, takie jak obszar, częstotliwość, moc domen
i metodologii, itp. jesteś załó korzystać.

W każdym razie, jak na mojej wiedzy wszystkie te trzy narzędzia (MTK, SOCE & Magma) mają zdolność do obsługi projektu 3,6 milionów instancji.

To głównie zależy, z którymi jesteś wygodne narzędzie.

Generalnie w dużych VLSI firm, które nie mają własnych przepływu kilka skryptów
i wrappers wykorzystać narzędzia zdolności, jak na ich potrzeby.

Na przykład:
Właśnie zakończył się projekt fullchip technologii 45nm, po około 20 mln bramek.I wykorzystywane dla Magma floorplanning, powerplanning, routing.Dla backendu kontroli, użyliśmy Hercules, Celtic, PTSI z kilku wewnętrznych narzędzi.
I to było naprawdę bardzo duży projektowania z prawie wszystkich małej mocy metodologii.

Wszystkie chcę powiedzieć można, jak na wymagania musisz użyć innych narzędzi, w związku z którymkolwiek z tych trzech.

Ma nadzieję, że te informacje będą pomocne dla Ciebie.

Zgadzam się z tobą.Ale mój punkt jest tu głównie o wydajność.Zgadzam się z tych narzędzi może obsłużyć tego.Ale jeśli to ma tygodnia, aby zakończyć lokowania flatly, to nie sens to robić w sposób płaski.

Jak długo to się wziąć za wzór w sposób płaski, jeśli
ma to próbował?rohanhelio napisał:

Liczba przypadków projekt, jest tylko jeden parametr do reprezentowania złożoności projektu.

Proszę podać inne szczegóły, takie jak obszar, częstotliwość, moc domen i metodologii, itp. jesteś załó korzystać.W każdym razie, jak na mojej wiedzy wszystkie te trzy narzędzia (MTK, SOCE & Magma) mają zdolność do obsługi projektu 3,6 milionów instancji.To głównie zależy, z którymi jesteś wygodne narzędzie.Generalnie w dużych VLSI firm, które nie mają własnych przepływu kilka skryptów i wrappers wykorzystać narzędzia zdolności, jak na ich potrzeby.Na przykład:

Właśnie zakończył się projekt fullchip technologii 45nm, po około 20 mln bramek.
I wykorzystywane dla Magma floorplanning, powerplanning, routing.
Dla backendu kontroli, użyliśmy Hercules, Celtic, PTSI z kilku wewnętrznych narzędzi.

I to było naprawdę bardzo duży projektowania z prawie wszystkich małej mocy metodologii.Wszystkie chcę powiedzieć można, jak na wymagania musisz użyć innych narzędzi, w związku z którymkolwiek z tych trzech.Ma nadzieję, że te informacje będą pomocne dla Ciebie.

Głównie to zależy od złożoności procesu projektowania.
Ale, ok .......... mieć wygląd tych linków (proszę przeczytać uważnie):

http://www.deepchip.com/items/snug07-08.html
http://www.deepchip.com/items/0479-07.html

Mam nadzieję, otrzymasz wszystkie odpowiedzi.

Rohan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back