Sterownik bramy i zabezpieczenie przeciwzwarciowe dla IGBT.

A

aliraza786

Guest
Używam 80N60 IGBT do prowadzenia mojej indukcyjnego obciążenia 6ohm oporu .. Używam 4N25 transoptor do prowadzenia bramy użyć 20 Napi'cie do bramy ... Napięcie systemowe jest 300volts DC .. dać impuls przy bramie IGBT na 100ms tylko ... mój układ działa świetnie, ale po prawie 1,5 dni IGBT spalony teraz kolektor i emiter jest zwarty wewnętrznie ... i używać snubber obwód i bezpłatny diodę gaszącą chronić .. ale znowu nie IGBT ... Uprzejmie poprowadzi mnie w jaki sposób można poprawić sterownik bramy i dzięki układy ochrony :)

Hi aliraza, Dla jazdy IGBT lepiej jest używać IR2110 może pracować upto 500v na zawyżone. Twój obciążenie silnika jeśli tak to należy włączyć soft start w obwodzie. datasheet w załączeniu. Ani regards

Czy przegrzanie IGBT przed uszkodzeniem? Układ został uruchomiony przez całe 1,5 dni? Ogólnie rzecz biorąc, do ochrony, brama rezystora emiterowego równolegle z Zenera można wykorzystać.

dzięki za sugestię picgak postanowiłem użyć sugerowanego wiórów :) tahmid panie czekam na Ciebie ... dzięki za odpowiedzi ... i po prostu włączyć go dla 100ms więc nie ciepła .. gdy prawidłowe funkcjonowanie .. Ustawiam go wiele razy w ciągu 1,5 dni ... nie przez cały czas ... i jeszcze jedno i postanowił wykorzystać IR2110 chipowe wielu ludzi, powiedział, że jest bardzo trudny do prowadzenia obecnie uczę noty aplikacyjne. można użyć jednej dużej strony kierowcy do mojego obwodu.? i rzecz wysokiej strony kierowcy jest lepsze dla obciążeń indukcyjnych .. co o tym torze i znaleźć go w sieci .. co jest stosowanie układu zaciskowego.? to, że lepszy obieg go prowadzić.? [COLOR = "Silver"] --- Aktualizacja --- [/COLOR] uprzejmie mi pomóc w obliczaniu IR2110 rozruchu kondensator straping ..

Hi aliraza, Moja wiedza jest ograniczona w teorii jestem bardziej przywiązany do praktycznych, Myślę, że pan Tahmid może Cię lepiej w teorii, sposób i dołączam kolejny arkusz nadzieję, że może rozwiązać problem kondensatora bootstrap. jeśli można zaksięgować obwód używany w IGBT etapie kierowcy użytego wcześniej możemy znaleźć rozwiązanie na to. Ani regards

Powiedział wniosek został przedstawiony jako niskiego bocznej w równoległych wątków, a tym samym nie będzie korzystać bootstrap ... IR2110 mogą być nadal używane jako niski przełącznika bocznego.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back