Sterowanie za do akumulatora SLA

P

powderfish

Guest
Hi! Pracuję nad projektem, do korzystania z mikro do kontroli napięcia i ładowania do akumulatora. Mogę wyjście napięcia z DAC kontrolowane przez mikro, ale chcę korzystać z tej zmiany napięcia i prądu dostarczanego przez źródło 15V DC, które mogą dostarczać do 3amps prądu. Idealnie chciałbym zmienić napięcie dostarczane do baterii od 12 do 15V na prąd do 3 A. Jest to mała wersja skali przechwycić samochodu moc generatora (w tym przypadku dostawy stół) i modyfikując napięcie dostarczane do akumulatora kontrolowane przez mikroprocesor. DAC jest po op-amp więc mogę wzmocnić Micro napięcia sterowania w razie potrzeby. Gram ze zmodyfikowaną wersją tranzystora NPN 2N3055 i LM317 obwodu pokazano poniżej, ale nie sądzę, że jestem na dobrej drodze. Na początek mam DC wejście do 2N3055 i chcę kontrolować tranzystora za pomocą DAC, a nie rezystora. Byłbym wdzięczny za wszelkie pomysły jak mogę iść o kontrolowaniu tego napięcia akumulatora. Cheers, Powderfish
regulator-high-current.gif

Zajrzyj tutaj to nie to, czego potrzebujesz http://www.edaboard.com/ftopic362879.html # 1187805 Wiem, że używa amega 8, ale reszta sprzętu będzie zrobić to, czego potrzebujesz, Jestem pewien, że aq_mishu nie miałby nic przeciwko użyciu jego sprzętu, powiedziałbym, będziesz potrzebował około 18V-20V do ładowania akumulatorów 12V, jeśli chciał użyć rysunku a następnie użyć 4K7 inline z emiter z 2N3904 a następnie podłączyć do MCU i używać PWM nad nim kontroli. ale jestem pewien, to tylko kontrola napięcia i prądu, gdzie nie uważam, że projekt aq_mishu to można kontrolować curent ograniczenia i napięcia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back