STEPPER MOTOR INTERFEJS PROBLEM

W

wolverine123

Guest
Hey guys Próbuję interfejs jednobiegunowego silnik krokowy z 89s52 i program działa poprawnie w proteus, teraz problem mam do czynienia, że ​​gdy pin jest wysoka ze sterownika powinno to odwrócić sygnał i przesunąć silnik krokowy ale mój problem jest w sprzęt, kiedy i sprawdzić regulator przez DMM i widzisz, że jestem coraz 3 do 5V z pinem kontrolera ale kiedy połączyć zworkę do uln2003A napięcie spada do 1V lub 1.7V i nie robi pracy. Bez podłączenia przetwornicy grzywny, może ktoś proszę mi powiedzieć, dlaczego tak jest? i mam stosowane następujące rys. po prostu podłączyć silnik krokowy
circuit.gif

ULN2003 zużywa więcej prądu niż 89s52 mogą tonąć. Użyj rezystor więcej niż 10k z 89s52 do górnej granicy normy

I zostały z wykorzystaniem ULN2003A, ale zawsze pin 10 otwarte. Co za różnica 10 pin ULN2003A w otwartym i niech sworzeń 10 z vcc Takie serii I kiedykolwiek próbował, ale silnik nie jest silny, My STEPPER silnika 0.45A. po I zastąpić go L297, aż do teraz dobry silnik

hej ur jazdy ur silnika krokowego przez 7805 thatz nie fair, stosowanie saperate 6v zasilanie napędu ur silnik krokowy

Porady .. Użyj 8 do 12V dla silnika krokowego, a nie z 7805. Maksymalny prąd, który płynie przez 7805 jest 1A. Użyj tego samego zasilania silnika i ULN2003 (maks. 15V)

i nie korzystał z 7805 i tylko używane połączenia silnika krokowego, w każdym razie dzięki nandhu, rezystory pracy:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back