Stand alone PIC kopiarka / programistą?

I've zaprojektowane domu para-Brew wysokiego napięcia programiści z połączenia przez port szeregowy do komputera i obwody jest dość proste ...Jeden programista 18F2320 oparciu i druga 16F88 na ...Przede wszystkim musisz circuity do przełączania VDD i VPP do celu i zmień cel PGC i PGD kołków przy użyciu poleceń i specyfikacje w dokumencie specyfikacji Programowanie dla tego konkretnego urządzenia docelowego ...Zasilania i przełączania obwodu przykłady są wszędzie ...Popatrz na schematy programatora na www.ic miejscu prog.com i upewnić się, aby sprawdzić ICD2 clone schemacie stolz.de.be Lothar Stolz stronie internetowej ...Uważam, że istnieje kilka schematy na tym forum, a także ...

Budynek "stand alone kopiarka jest inna sprawa i obwody będzie zależeć od tego, ile dane potrzebne do bufora lub sklepu z" źródło "PIC ...W razie potrzeby możliwość kopiowania najbardziej PIC urządzenia flash, you're going to potrzeba bufora 64 Kbytes (istnieje kilka urządzeń PIC z ponad 64-Kbytes lub 32-Kwords pamięci flash) ...Można użyć 8-pin 64-Kbyte I2C seryjny EEProm jak 24LC512 ale myślę, że chcesz znaleźć to potrwać kilka minut, aby napisać pełny 64-Kbytes do niego ...Warto również zastanowić się za pomocą jednego lub dwóch 8-pin 32-Kbyte I2C seryjny RAM jak te z RAMTRON co byłoby znacznie szybsze i zatrzymywania danych podobnie jak EEProm ...

Good luck with your project ...Regards, Mike

Mike, obawiam się źle u mojego "stand alone programista" strony, miałem na myśli, muszę programista, który nie będzie podłączony do komputera podczas programowania pic, czyli mobilne urządzenie może tat flash s pic przez ICSP

thx

Sorry, myślałem, rozumieć swoje wymagania ...Po prostu opisujący moje RS232 programistów dla Ciebie w kategoriach "siły" i "zmiana" przykłady obwodu, podejrzewam, będzie zobowiązany do niemal każdego programisty ICSP ...

Podejrzewam, że twój "stand-alone programista" byłby wyświetlacz LCD oraz przyciski, tak, nie?A to trzeba jeszcze, aby przełączyć obwody cel VDD, VPP, PGC i PGD?A czy trzeba jeszcze pamięci do chwytania "źródło" kod PIC, EEPROM, idloc i danych konfiguracyjnych?Czy to jest uczciwe założenie?

Best regards, Mike

LCD?nie jest to konieczne, lemingi wyjaśnić nieco więcej, po pierwsze będę kopiować mój hex do mojego programatora.Potem podejmuje programista i można skopiować tat hex do MCU przez ICSP tyle czasu, jak chcę.dla kopiowania tat wskazanie zakończeniu doprowadziły b można stosować

Może to być pomocne, gdy u konieczność aktualizacji hex często w przemyśle i dont u chcesz używać laptopa / PC dla ICSP flash, stand alone kopiarki zrobi to samo th

I belive się u zrozumieć

thx

mnie też potrzebują takich programista, które można przesyłać hexfile z pic / EEPROM do innego pic bez użycia komputera.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back