stan mnożnika rf sztuki drukowanej

T

tebron

Guest
Witam mam do zrealizowania obwód małej wielkości, które traslates częstotliwości od 80-110MHz 240-330MHz do. Tzn. mam mnożyć częstotliwość o 3. Który według was jest najlepszym rozwiązaniem do stanu techniki.

Witam, myślę, że można użyć nieliniowy obwód (z tranzystorem, na przykład), które zakłóca podstawową tworzenia większej liczby harmoniczne i na wyjściu można użyć filtra band pass, które pozwalają tylko żądane harmonicznych do pass.Maybe mój przykład nie jest najlepszy ale można przeszukać więcej tego rodzaju przykład. Zrobiłem kilka filtrów w praktyce, ale zrobiłem to dla Cięcie harmoniczne, nie wzmacniane them.So myślę używania filtru tnie wzmacniany podstawową i także kilka amplidfied harmonicznych można uzyskać sygnał, wish.Good szczęścia

Istnieje kilka opcji: jak wskazano powyżej, można użyć dowolnego urządzenia nieliniowego jak diody lub tranzystora i dostosować go do generowania harmonicznych, a następnie użyć filtru, aby odrzucić wszelkie niepożądane harmoniczne. Ciekawym urządzeniem jest parametryczny Tripler, stosując krok odzysku diody. Takie Tripler często pracuje w wąskim paśmie częstotliwości, ale oferuje bardzo wysoką wydajność. Jeśli trzeba pomnożyć szerokie pasmo dałeś, patrz "www.minicircuits.com", mają tanie komercyjne potrajacz dla takiego celu. Są inni producenci też.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back