Stabilność wzmacniacza

M

molloy

Guest
Hello, im projektowania wzmacniacza mocy nadawania (tak klasa AB moc 100W w 470-860MHz pasma). Losowo błędy wzmacniacz bez powodu tylko w jednym kanale telewizyjnym (a więc w ciągu zaledwie jednej częstotliwości) i tylko w trybie cyfrowym. Nie mogę znaleźć żadnych drgań i tak to się dzieje w niektórych radach preseries. No dziwne zachowanie w małych testów sygnału. Robię także kilka testów energii bez żadnych rezultatów. Każdy może sugerować pewne testy mocy, aby upewnić się wzmacniacz nie oscyluje? chodzi

Jeśli stabilność wzmacniacza jest krytyczny, przez temperatury lub efektu lawinowego, wzmacniacz może idzie do niestabilności ...

Zakładam, że przez intermittance oznaczało, że masz nieregularne wycięcia mocy wyjściowej. Ten typ intermittence może być spowodowana przez nadmierne prądu i / lub napięcia na RF kondensatorów w układzie RF w itslf i / lub w FR by-pass sieci. Jeśli jest to sprawa kondensatorów ceramicznych firmy będą powoli gotowane co, ponad godzinę, przekształci ceramiczne do materiału przewodzącego niszczy wzmacniacz. Podczas tego procesu jest bardzo commom, aby uzyskać pewne wycięcia zasilania. PAN w zakresie 100 Watts mają znacznie duży prąd przez kondensatorów równoległych w obwodzie Wyjście RF. Czy sprawdzić czy kondensatory używasz wytrzymać napięcia i prądu w każdym węźle wyjściowym obwodzie pasującym? Proszę nie zapomnij sprawdzić te wartości dotyczące mocy szczytowej ust nie RMS), do której PA została zaprojektowana dla. Na low end częstotliwości, niska częstotliwość ominąć capacitos podstawy również wysoki prąd Maily dzięki synchronizacji impulsów i inne niskie częstotliwości komponentów sygnału wideo. Ten sam efekt opisany powyżej mogą pojawić się tutaj tak, że niskie częstotliwości kondensatory należy wybrać, aby wytrzymać napięcia i prądu z powodu tych niskich częstotliwościach komponentów. W dłuższej perspektywie, jeśli opisana powyżej jest problem, który napotykają te czapki będzie poniżające do punktu będą całkowicie zniszczyć wzmacniacza, wyżywienie, a nawet więcej w wysokich miejscach wysokościach. NandoPG

Aby spojrzeć na napięcia, a nawet więcej przy obecnym umiejętności obsługi jest właściwa droga. Chciałbym również wysoki analizatora sieci wyjściowego, jak do 20 dBm i spojrzeć na S11 pod różnym poziomie dysku i użyć zmiennej linii opóźniającej do niedopasowania i zakończyć wyjście dla różnych VSWR w zakresie częstotliwości, podczas gdy w powiedzmy 10 W wyjście. Nowoczesne sygnały mają zarówno amplitudy i fazy zmian, wymagają one klasy A lub AB1 operacji, gdzie zysk jest wyższy niż B lub C. Wiele niestabilności pochodzą ze słabo regulowanych zasilaczy. To miejsce, gdzie chciałbym zacząć.

Witaj dziękuję za sugestie. Losowo i sprawiły, że odsetek pozornie podobnych (testowane zarówno wzmocnienia i fazy) błędów pokładzie. Wybór kondensator był w rzeczywistości trudnej pkt i nie znaleźliśmy nic lepszego niż ATC180R) i tak wydaje się, że działają dobrze. Będę sprawdzić zachowanie każdego kondensatora w kojarzeniu pocztowym. Testy są wykonywane utrzymanie pod kontrolą temperatury kołnierz (jest wentylator sterowany napięciem) Test moc: Jestem podłączony 10dB zasilania tłumika z przesuwnika fazy na wyjściu wzmacniacza w 50dBm. Rzeczą, że zapomniałem powiedzieć, że tak, kiedy wzmacniacze wadliwych moc wyjściową tylko 47dBm. Będę badać każdy aspekt sugerowałeś do mnie (myśląc oczywiście nawet o dużym pomiarów para sygnałów) dziękuję kolejny raz

Witam, myślę, że lepiej jest powiedzieć, które urządzenie, którego używasz, a generater sygnał. Ja zobaczyłem ten awarie rzeczowych z klientami.

w wzmacniacza ma moc ma kompromisu z produktu pasma wzmocnienia? Jeśli tak jakie są możliwe sposoby na wyeliminowanie tego i, aby uzyskać wysoki GBP i O / p moc?

Tak ma kompromisu. I można spróbować symetryczny wzmacniacz.

jak wdrożyć zrównoważony wzmacniacz przy pracy z wysokim ampr zasilania (APEX pa107dp)?

można użyć prądowe + splitter PA + zasilania sumatora spróbować. Nie mam doświadczenia na tak niskim freq o zrównoważonym wzmacniaczem. Gdybym był tobą, ja bym zrobił jakąś symulację przed projektem.

tak spróbuje że .. podziękować Fr U jakikolwiek ur odpowiedź

u powiedział tylko cyfrowy proszę podać więcej informacji ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back