STA - jak analizować projekt bez zegara rejestruje

A

ajaygudi

Guest
Witam, robię analizę rozrządu do pracy w trybie skanowania. Zrobiłem ze wszystkimi rzeczami początkowych i ja generowane raporty również. W moim projekcie mam kilka rejestrów, które nie taktowane są. Proszę dać mi znać, jak analizować projekt bez żadnych rejestrach zegara. Ajay Dzięki

Co masz na myśli żadnych zegarów? SR zatrzaski? FF lub zatrzaski, które wykorzystują inny sygnał na pin zegara? W ogólnych kontroli STA z zegarem rejestrach uruchomienie punktu) do następnego rejestru taktowany tym samym zegarem (Capture rejestr) Jeśli masz jakieś asynch. rzeczy, gdzie brzegi z flopem przechwytywania i asa startu są arbitralne (lub może być dowolna) STA nie ma znaczenia.

Witam, czy u mają ne generowane / podzielony zegary w ur projektu? jeśli tak się u zadeklarował je jako generowanych zegarów?, cos jeśli u havnt delcared je, to te rejestry nie wil być coraz zegary podczas ur są doin STA i drugi senario jest wtedy, gdy u mają wiele zegarów w ur projektu, upewnij się, że korzystanie THT u create_clock dla innych zegarów, a także ... i generować raporty oddzielnie (okrywać async zegarów) lemingi kno czy bardziej potrzebna pomoc! Lakshman

Hi Lakshman W moim dzielnik zegara projektu, to tam. Zobacz robię analizę w trybie skanowania, po prostu chcę wiedzieć, jak krystalicznie Port będzie generował zegara, a zegar trafi do PLL bloku, który dzieli zegar. Ale skoro mój projekt jest w trybie skanowania nie mogę rozważyć PLL zegar bloku. Potem, jak dowiedzieć się punkt defination zegara

Czy nie omijając PLL SCANMODE? Do przejścia od których otrzymasz zegar?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back