SS7, SUS i znaczenie wiadomość OZE?

N

Naveed Alam

Guest
Dostaję SUS i RES wiadomości ISUP znacznika. Czy ktoś explaing co to jest? Dodatkowo, jeżeli ktoś ma jakieś krótki dokument o tym, to będzie bardzo ceniona .. Pozdrawiam, Naveed

można znaleźć wiele materiałów na temat tych rzeczy po prostu googling nazwy

I nie trzeba książki. surfowania widzę te terminologii, ale muszę widok kogoś, kto wie o tym już. i nie trzeba zeszyty i książki. Naveed

[Quote = Naveed Alam] Nie potrzebuję książki. surfowania widzę te terminologii, ale muszę widok kogoś, kto wie o tym już. i nie trzeba zeszyty i książki. Naveed [/quote] OK SS7 to system sygnalizacji .. gdy u posiada telefon, masz takie rzeczy jak Dźwięk dzwonka .. Dial Tone .. Busy Tone .. nie są to wszystkie rozmową .. są sygnały .. i potrzebują systemu, lub protokół do regulowania i uchwyt .. SS7 jest wielowarstwową protokołu .. takie same jak protokoły sieciowe .. niektóre części mogą być realizowane fizycznie oraz inne części mogą być tylko niektóre oprogramowania działającego na procesorach hosta .. SS7 sygnały mogą być wdrażane w czasie normalnej HDLC kanałów z pewnymi modyfikacjami ..

Pan Omara, Żartujesz? Poprosiłem coś innego. Nie prosiłem ABC c7. uprzejmie odpowiedzieć, gdy u know odpowiedzi, a nie odpowiadać zdobyć 2 punkty. Naveed

[Quote = Naveed Alam] Pan Omara, Żartujesz? Poprosiłem coś innego. Nie prosiłem ABC c7. uprzejmie odpowiedzieć, gdy u know odpowiedzi, a nie odpowiadać zdobyć 2 punkty. Naveed [/quote] Widzisz, ile punktów mam? .. I nie potrzebuję 2 punkty .. i przykro mi, że odpowiedziałem na Twój post .. Radzę zachować następnym razem z tymi, którzy odpowiedź na Twoje posty, w przypadku, gdy nie doceniają tego, co mówią ..

Drodzy Omara, i był szczególności o sobie, na ogół nie odpowiada na wszystkie. nie przeszkadza, im przykro, ale nie dalej reagować, b / dyskusja zwrotnym etap mojego postu. Wszystkie inne są nadal powitanie do respond.I potrzebujesz pomocy w zrozumieniu terminologii Naveed

papyaki, Thanx, już naciska przycisk POMÓGŁ. Pozdrawiam

SUS jej wysłać w dowolnym kierunku, aby powiedzieć, telefonicznie lub wywołany jest temporarly disconected RES ten komunikat mówi, że są one conected po ich susbended również jest wskaźnikiem, że mówią, że Reson z zawieszenia od użytkownika lub sieci

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back