sprzężenia pomiędzy antenami

P

pacman123

Guest
cześć

W ramach mojej pracy nad projektem Chcę otrzymywać te same (szerokopasmowe) sygnał z dwóch anten bez amplitudy lub niedopasowanie fazy.Chciałbym wiedzieć, czy jest możliwe, aby uzyskać w pełni połączone sygnały z dwóch anten rozmieszczonych blisko.Jaki jest maksymalny współczynnik sprzężenia można osiągnąć praktycznie szerokopasmowych anten?Jaka jest minimalna odległość między szerokopasmowe anteny, aby uzyskać w pełni połączone sygnały?można zamknąć odstęp pomiędzy antenami stwarzają inne problemy, takie jak zysk lub zmianę impedancji?

thanx
pacman

Cześć,
Nie mogę powiedzieć, jak daleko anteny należy uzyskać co chcesz, ale nie mogę powiedzieć na pewno, że kiedy się je zbyt blisko, czyli po jednym w każdym innym w pobliżu pola, o długości fali kilka lub mniej, rozpocznie widząc ostatecznych zmian impedancji w strukturze promieniowania, zaczną pracować jako zestaw anten.
Jeśli są one bardzo bliskie, chyba mniej niż połowa długości fali zaczną występującymi jako jedna antena.

cześć

Pragnę, by każdy z anteny do wydania w tym samym sygnał do swoich odbiorców.Więc mogę to osiągnąć poprzez umieszczenie ich mniej niż jedna czwarta długości fali od siebie?będzie pracować dla łączy szerokopasmowych, a także sygnały?

thanx

To brzmi dziwnie, starając się wysoko w połączeniu anteny.Zazwyczaj stara się zmniejszyć sprzężenie pomiędzy anten w celu zwiększenia ich wydajności.Myślę, że jeśli w połączeniu anteny, trzeba niedopasowanie i spadki wydajności.

Jeśli chcesz ograniczyć sprzęgła, można odwiedzić ten link.Istnieje wiele plików:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=285373&highlight =

W przeciwnym razie, może Pan wyjaśnić, dlaczego dalej musisz połączeniu anteny?

Cześć,

Pere

nie można uzyskać pożądane impedancji i zysk, gdy anteny są przechowywane blisko.nie wil zmianie parametrów anteny ze względu na sprzężenia.umieszczenie anteny mniej niż λ / 4 powoduje również sprzęgła.uzyskać minimum anteny miejsce sprzęgła w maksymalnej odległości możliwe.

Mam Mathcad program obliczy anteny sprzężenie anteny, ale z jakiegoś powodu edaboard nie pozwala mi przesłać albo. Mcd lub. Xmcd plików.Każdy wie jak to zrobić?

te rozszerzenia nie jest dozwolony.zip lub po prostu to zrobić. rar i prześlij ten plik.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back