Sprawdź mój prosty przykład taśmy metalowej w hfss

A

aiturri

Guest
Witam, właśnie rozpoczęciem pracy z hfss i staram się symulować proste taśmy metalowej. Nie jestem pewien, czy to poprawnie zaprojektowane, jak wyniki różnią się od oczekiwanych. Czy ktoś może rzucić okiem na załączonym pliku i mi pomóc? dzięki chodzi aiturri

hi swój projekt wygląda na skomplikowane. Możesz wyjaśnić, co starają się symulować?

I nie rozumiem, dlaczego samolot ziemi jest tak duża, konkretnego wniosku? Zakładam, że jest mikropaskowej linii. Z poważaniem.

I starają się symulować pojedyncze taśmy metalowej (2,5 um grubości 5 um szerokości, 300 um długości) na podłożu krzemowym. Zawsze pracowałem z tempa RF aplikacji, tak, próbowałem skopiować tej samej struktury hfss. Jak pędu płaszczyźnie uziemienia jest wymagane, I thougt same dla hfss. Czy to jest zbyt duże?? Kolejne pytanie: czy mogę zmienić porty fali zalicza porty?? Thank u so much!! aiturri

wydaje się moje przypuszczenie jest prawidłowe. Jak to wyniki symulacji? I nie troszczył dokładny rozmiar ur model (ziemi, podłoża, śladów itp.), tylko schemat budowy modelu, a ustawienie portu fali. Zdecydowanie można użyć jednego worka portu, wyniki powinny być identyczne z wyjątkiem tego, że zalicza waveport portu nie może dostarczyć informacji o trybach. Z poważaniem,

Witam, będę miał alook na niego i będę właściwego modelu w razie potrzeby rugby

Witam ponownie, może ktoś mi powiedzieć dlaczego nie mogę określić linię integracji w drugim porcie projektu (prostokąt 2)? Nie miałem problemu, aby ustawić pierwszy! thank u jeszcze raz! amaya

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back