sposobem pomiaru stabilności pętli CMFB pętli

M

manissri

Guest
hi all
Jestem desinging pełni różnicy opamp z CMFB pętli.
jak środek i stabilności pętli CMFB pętli.
i pętla się stabilna, co powinno kryteria zysku i marży fazie pętli.
mój napięciu zasilania 0,5 V i jest wspólnym napięcie wyjściowe wynosi 2,5 volt.
regrrrds
Manish

puszka metalowa wszelki ciało plz powiedz mi jak mierzyć CMFB stabilności pętli CMFB pętli.
pozdrowienia
Manish

Ogólnie rzecz biorąc, trzeba przerwać pętlę CMFB.Możesz przerwać pętlę w dowolnym punkcie pętli, ale wynik (Margines fazy) będą takie same.Najlepsze zerwania pętli między DC CM rezystor wydobycia i opamp, które zostało użyte do porównania napięcia odniesienia.Następnie należy uruchomić analizę AC i proble wzmocnienia i fazy z wyjścia na wejście, gdzie przerwy w pętli.W tej miary stabilności, trzeba zapewnić uzyskanie opamp jest wystarczająco wysokie (60dB i powyżej) minimalizując offset porównania i PM zaleca się 60 stopni i powyżej.Wtedy twój CMFB będą się problemu, a swing produkcja będzie symetryczna.Dzięki

thanx suria ....Dodano po 46 minut:hi suria ..
Posyłam moim obwodzie, który jest w pełni składany cascode z różnicy zwiększenia zysku z CMFB CKT.
plz powiedz mi, gdzie przerwy w pętli i stosować źródła sieciowego.
mój suppy jest 0-5V i VCM = 2.5V
regrds
Manish
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

manissri napisał:

thanx suria ....
Dodano po 46 minut:
hi suria ..

Posyłam moim obwodzie, który jest w pełni składany cascode z różnicy zwiększenia zysku z CMFB CKT.

plz powiedz mi, gdzie przerwy w pętli i stosować źródła sieciowego.

mój suppy jest 0-5V i VCM = 2.5V

regrds

Manish

Niż suria ..
jedno pytanie kiedy będzie break my pętli to tym razem mój wkład opamp powinna wynosić 2,5 V (0-5 suppy V).
RI nie stosuje się żadnych informacji na temat wprowadzania opamp.
Co to jest właściwa metoda.
faktycznie badania i gdzieś, że jeśli ur analizy pętli, wszystkie dc wejścia powinna być na ziemi (jeśli suppy jest 0 -5 V)
i gdzie jest przywiązanie środku metody potoku.
plz posyłać ono.
I jest bardzo zobowiązany.
pozdrowienia
Manish

Hi Manissri,

Po około znaleźć PM lub uzyskanie pętli systemu opinii, musisz uruchomić analizę AC nad freq.Tak, wszystkie wejścia swojego opamp należy dc wartości.Jeśli grunt wkład opamp, wówczas obwód nie działa a wszystkie dc punktu kolejnych etapów nie jest w dc rzeczywistych warunkach eksploatacji.Co daje 2.5V na swoim opamp jest czysty zysk do pomiaru pętli i PM.Pls zobacz dołączyć plik do średniego pomiaru potoku.

Dzięki,
Suria

thanz suria
for ur help ..
jedno pytanie, które widziałem u mnie obwodu opamp że dublet generacji w tym obwodzie, który może utrudnić czasu opadnięcia.
tak dublet będzie zerowy i Polaka, który r bliżej siebie.
więc skąd ten zera będą pochodziły.Polak będzie bez dominującej bieguna głównego złożone opamp cascode.
Studiuję książki zero ma Feed Forward ścieżką cascode mos
(CGD).ale chcę wiedzieć, jak z powodu tego kanału przekazania drogi zero zostaną wyprodukowane.

i jak to dublet zostanie usunięty.
co mam zrobić, że i stałe zyski zwiększyły ugb opamp pomiędzy dominującą haczyki i nondominant bieguna blisko zdobycia pętli głównej opamp.
(jak klass papieru bult powiedział)
ale chcę wiedzieć, robiąc to, jak r dublet usunięte.
byłoby wysoce cenione jeśli u plz może odpowiedzieć na moje wątpliwości.
thanz i chodzi
Manishregrds
MA

shoule margines fazy> 60 stopni
a marża zysku powinna> 10dB

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back