SPI w VHDL dla Nios

E

E_D_W_I_N_83

Guest
drodzy frens, currrently Jestem obsługi FPGA APEX20K pokładzie i dopiero się użyć do tego .. więc jestem przypuszczać, aby implementować interfejs SPI przy użyciu procesora Nios i avalon przełącznik fabric.at tym momencie, jestem tylko zna VHDL i zastanawiałem się, czy any1 ma kod źródłowy w VHDL dla interfejsu SPI. Mam zamiar podłączyć do 74HC595 chip (składający się zarejestrować w systemie zmianowym oraz zatrzask) i diody na to, że diody zapalają się wszystkie na 1 raz, a nie ligthing do 1 przez 1.anyway, jego demo proste, ale Po prostu nie jestem pewien na kodowanie i naprawdę appriciate żadnych help.thanks. eddie: D

Co NIOS / Quartus wersja do u używać? O ile wiem, jest tam IP SPI w SOPC dostępny. Bunt poważaniem

Hi Jeśli korzystasz z pakietu Quartus, Dla wszystkich standardowych protokołów, Altera dostarcza megacore funkcji. Myślę, że można generować rdzeń SPI przy użyciu funkcji megacore. Możesz uzyskać więcej informacji na stronie internetowej Altera. Pozdrawiam, Vishwa

Hi, NIOS już SPI rdzeń wbudowane Musisz instancję od producenta SOPC. Prosimy o zapoznanie się z dokumentacją NIOS, otrzymasz wiele informacji tam. Z poważaniem,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back