Spartan 3e Starter Kit - Need Help!!

M

Mystery2703

Guest
Cześć,

Jestem bardzo nowym FPGA i próbują moje najlepsze do nauki.Napisałem prosty program Verilog migać dioda na Spartan 3e Zestaw startowy.

Przed i po symulacji wyników wydaje się w porządku, ale kiedy jestem mapowanie strumienia bitów na FPGA zapala się, ale nie świeci.I dont rozumieć co robię źle.May be you guys can help me out!

Moduł beep1 (CLK, SPK);
CLK wejście;
SPK wyjścia;
parametr clk_divider = 50000000/440/2;

reg [20:0] dźwięk = 0;
always @ (posedge CLK) dźwięk dzwonka = 1;reg [14:0] licznik = 0;
always @ (posedge clk) if (licznik == 0) licznik <= (tone [20]? clk_divider-1: clk_divider/2-1);
else licznik <= licznik-1;

reg SPK = 0;
always @ (posedge clk) if (licznik == 0) SPK <= ~ spk;endmoduleUżywam na pokładzie zegarem 50MHz, co mój sygnał wejściowy "clk" i wyjście sygnału "SPK" jest połączony na pokładzie LED.

Nie jestem zaznajomiony z Verilog, która jest wartością ładujesz w licznik, gdy licznik jest 0?.

Jaki jest pożądany miga częstotliwość?

Dziękujemy za odpowiedź Zape

Wczytuję sygnał "SPK" wartość, gdy licznik jest równy zero.i miga częstotliwości ok. 440Hz.

Właściwie próbowałam prosty program, jak również w przypadku gdy dioda powinna migać, gdy MSB X sygnału [15] toggel (X zwiększającego się pozytywnym krawędzi na pokładzie zegarem 50MHz), ale z jakiegoś powodu LED dostaje się i pozostanie w takim stanie.Z drugiej strony wyniki symulacji są OK.

Sprawdziłem sygnał zegara, jak również przez ruuning oryginalny program Starter Kit i działa idealnie dobrze.

Zakładam, że coś złego w moim programie i konfiguracji ustawień !!!!!!Dodano po 2 minuty:przepraszam, że źle pytanie .. zape

Wczytuję clk_divider - 1 do licznika, gdy licznik jest 0 else clk_divider / 2 - 1

Przepraszam, że źle pytanie .. zape

Wczytuję clk_divider - 1 do licznika, gdy licznik jest 0 else clk_divider / 2 - 1Dodano po 18 minut:przepraszam, że źle pytanie .. zape

Wczytuję clk_divider - 1 do licznika, gdy licznik jest 0 else clk_divider / 2 - 1Dodano po 1 godzina 30 minut:J was miał rację.I spadł miga częstotliwości pracy i porządku na pokładzie.

I nie wiedziała o minimalnej migający wskaźnik LED.

Thanks for help

Problemem nie jest migający wskaźnik LED, problemem jest ludzkie oko

cześć,

Jestem studentem 5-ci EE lat i będziemy mieli problem w FPGA do realizacji naszego projektu i nie wiemy jeszcze FPGA...
Nasz projekt jest kolejkowanie system dźwięku numer, wejście pochodzi z przełącznik przycisk, a następnie będzie on wyświetlany za pomocą igłowe, jak to mówią liczby...
z powodu tego problemu użyjemy FPGA dopasować go do PCM i PWM, aby wyświetlić odczytu dźwięku...
czy możecie mi pomóc na ten problem?... co FPGA i PWM, które możemy wykorzystać do realizacji tego projektu

dzięki za pomoc!...
^ _ ^

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back