spadki napięcia baterii wysokich prądów

artem napisał:

W zamkniętych baterii kwasowo-ołowiowy (np. 6V 7Ah h ** p: / / lib.store.yahoo.net/lib/zbattery/bp7-6.pdf) maksymalny prąd wyładowczy może wynosić do 105 za 5 sekund.
Opór wewnętrzny w pełni naładowana bateria jest mniej niż 16 MOhm.
To jest w Twoim przypadku oznacza mniejszą niż V spadku, jeśli załadowany 25 A.Pytanie brzmi - jaki rodzaj baterii stosowany był w robota?

Akumulatorów kwasowo-ołowiowych zapewnić wyższy prąd wyładowczy niż większość innych typów, więc warto rozważyć je również dlatego, że ich ceny - z uwagi na szerokie zastosowanie tych firm są bardzo tanie.

W zamkniętych baterii kwasowo-ołowiowy (np. 6V 7Ah http://lib.store.yahoo.net/lib/zbattery/bp7-6.pdf) maksymalny prąd wyładowczy może wynosić do 105 za 5 sekund.Opór wewnętrzny w pełni naładowana bateria jest mniej niż 16 MOhm.To jest w Twoim przypadku oznacza mniejszą niż V spadku, jeśli załadowany 25 A.

Pytanie brzmi - jaki rodzaj baterii stosowany był w robota?
Akumulatorów kwasowo-ołowiowych zapewnić wyższy prąd wyładowczy niż większość innych typów, więc warto rozważyć je również dlatego, że ich ceny - z uwagi na szerokie zastosowanie tych firm są bardzo tanie.

Spróbuj spojrzeć na Ultracaps z www.epcos.com.Ich opór wewnętrzny jest znacznie niższa niż w akumulator.Te czapki uchwyt bardzo dobrze ogromnych ciężarów.

/ pisoiu

Może po zmianie oprogramowania, aby robot używa tylko część to silniki na raz.

Zgadzam się z punktów o sprawdzenie możliwości baterii.

Należy również sprawdzić grubość przewody od akumulatora.
Nawet w niewielkiej odległości trzeba gruby kabel do wykonywania 25A bez znacznego spadku napięcia.

Sklepy ultracap znacznie mniej energii niż bateria o takiej samej objętości.
Nie można wymienić baterię ultracaps ale może to być
usfull w celu uzyskania dodatkowego prądu do kilku sekund.

Z fizycznie ogromne ultracap 1200F w teorii I = C.dv / dt oznacza
można uzyskać 15A na 120 sekund przy napięciu kondensator dropping
przez 2Volt. 1200F to cap
Spojrzałem na losowo 2.8 kg i zapewne bardzo drogie.

Tohu napisał:

Cześć,

wszystkie posty zanim to bardzo słuszne, ale 5 min jest zbyt mały czas, jaki rodzaj batteryes użyć, można nie używać właściwego typu.

Cześć,
wszystkie posty zanim to bardzo słuszne, ale 5 min jest zbyt mały czas, jaki rodzaj batteryes użyć, można nie używać właściwego typu.

Zintegrowany napisał:

Witam wszystkich,Moje pytanie dotyczy korzystania z baterii w robota, ja używany akumulator, szeregowe i równolegle z komórek i 7v wyjście, a to znaczy produkować 10000mha.ale jeśli wszystkie silniki robota (wszystkie toghether do 25A) start opadania prądu, napięcia akumulatora (wejście regulatora) krople continoulsy w mniej niż pięć minut, mój regulator gaśnie.
i zatrzymuje się robota.Czy takie normalną rzeczą, że przy obecnym wzroście, spadki napięcia?
Mam na myśli, gdy jej powiedział, że bateria jest 10AH, to znaczy, że z 20A na 30 minut napięcie jest takie samo przez cały czas?

Thanks and best regards.

qwll, teoretycznie, jeśli mówi 10AH, może ona dostarczyć stałe 10A na jedną godzinę, ale zwykle robi się stało, jego maksymalna może dać więc daje to 70% okno działania, to niech działa około 7A lub niższej, aby działać prawidłowo, jeśli możesz, spróbuj skorzystać z dwóch zasilania więc bateria nie umrze się tak łatwo, a także chroni jego życie, tym większa jest obecny dostarcza więcej akumulator traci z czasem jakości,

Rzeczywiście, gdy pojemność baterii K AH co oznacza, że produkują K/10 Ampere w 10 godziny.
kiedy nasz obwód (system) zużywają K Ampere nie może pracy 1 godziny (np. 45 minut lub mniej).
i 2K amper warunkiem jest gorzej.

Z

Zintegrowany

Guest
Witam wszystkich,

Moje pytanie dotyczy korzystania z baterii w robota, ja używany akumulator, szeregowe i równolegle z komórek i 7v wyjście, a to znaczy produkować 10000mha.

ale jeśli wszystkie silniki robota (wszystkie toghether do 25A) start opadania prądu, napięcia akumulatora (wejście regulatora) krople continoulsy w mniej niż pięć minut, mój regulator gaśnie.i zatrzymuje się robota.

Czy takie normalną rzeczą, że przy obecnym wzroście, spadki napięcia?Mam na myśli, gdy jej powiedział, że bateria jest 10AH, to znaczy, że z 20A na 30 minut napięcie jest takie samo przez cały ten czas?

Thanks and best regards.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back