Sony ICF-PRO80

A

acradio

Guest
Pomoc wymagane instrukcja obsługi / skomplikowanych schematów dla Sony ICF-Pro80 proszę. Dzięki.

Witam, Próbuję znaleźć schemat ICF PRO80. Audio odszedł i jestem pewien, że to z powodu złej elektrolitycznych czapki w odbiorniku. Czy ktoś może przekazać kopię schematu do mnie? dzięki, Mark Z Lowell Indiana

[Quote = morseman88] Witam, Próbuję znaleźć schemat ICF PRO80. Audio odszedł i jestem pewien, że to z powodu złej elektrolitycznych czapki w odbiorniku. Czy ktoś może przekazać kopię schematu do mnie? dzięki, Mark Z Lowell Indiana [/quote] Mam ten sam problem ... jeśli stałe do Ciebie, możesz mi powiedzieć, kroki, aby rozwiązać mój? Dzięki, Mike

Ten sam problem tutaj. Bardzo, bardzo słaby audio, odbiornik wydaje się działać inaczej choć ...

Ditto! Wszystko OK, ale LOW audio. Będę raportu, jeśli znajdę lekarstwo ... Podręcznik jest tylko to, co szukałem. Dziwię się, że problem jest tak typowe - aging / dead czapka?

My SONY! CF-PRO 80 pracuje od nowa w lutym 1991 roku, a ostatnio coraz ciszej, aż do teraz, kiedy max volumn nie zapewni żadnego dźwięku lub co najwyżej ledwo słyszalny. Co z tego ??????????

Mam gorszy problem, nawet nie słychać słaby dźwięk, dźwięk nie na wszystkich. Kupiony w 1990 roku, rzadko używane, nie były używane od wielu lat, teraz nie ma dźwięku na dowolnej stacji. Wdzięczni za wszelkie uwagi / porady.

Jestem w tej sprawie. Zapoznaj się następny post przez mnie poniżej ... Worzel

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- post dodane o 13:50 ---------- Poprzedni post był na 13:46 ---- ------</span></span>
Witam ponownie. Jeśli nie boją się otworzyć urządzenie i przeprowadzić kondensator usunięcia / naprawy (! Stały ręce potrzebne), a następnie trafiłam na tą stronkę bardzo przydatna: [url = http://mazzoo.de/blog/hard/repair_of_an_ICF-PRO80 blog. writeback] maZZoo to [/url] ja naprawy nie tak dawno z powrotem na icf pro80 i żałuję, że nie nagrywa ze zdjęciami i napisać. Jestem pewien, że mógłbym sprzedał przewodnik na ebay! LOL Wydaje się, że brak "foto-przewodników w tego typu naprawy. Jednak ze względu na brak głośnik i słuchawka problemy objętości, naprawa jest łatwe i jest odpowiednio regulowane w ten link. Musisz zmienić około 8 kondensatorów powszechnie dostępne. I nie natknąć się na rozdział w sieci już jakiś czas temu (w Wielkiej Brytanii), który był w stanie zaktualizować urządzenie dla mnie i był ładowania nierozsądne £ 40 dla przyjemności. Jego strona internetowa jest: [url = http://radiopete.ukhosting.org.uk/] Pete Roberts "Usługi Radio [/url] Mam nadzieję, że pomoże! : Wink: Powodzenia!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back