Solver Eigenmode CST

S

savedadogs

Guest
Witam wszystkich, jestem nowy w CST. Byłem hfss użytkownika od ponad 3 lat. I zostały z wykorzystaniem hfss dla eigenmode rozwiązania struktury Sievenpiper i innych struktur okresowych. W hfss, PML mogą być używane w solver eigenmode do symulowania wolnego miejsca ... to jest mój struktury są otwarte na powietrze. Jednak w CST wydaje się, że nie można korzystać z PML (otwarte warunków brzegowych) dla eigenmode solver. Jak zasymulować okresowych struktur, które są otwarte do powietrza, takich jak struktura Sievenpiper. Twoja pomoc jest mile widziana w tej sprawie. Zauważyłem, że CST przykłady mają warunki PEC granicy.

[Quote = savedadogs] Witam wszystkich, jestem nowy w CST. Byłem hfss użytkownika od ponad 3 lat. [/Quote] Moja osobista rada to trzymać się hfss. CST MWS nie nowy dzieciak na bloku. To bardziej jak "gówno nowego na bloku" i jest niestabilny. Hfss jest znacznie bardziej stabilny i daje dokładniejsze wyniki, że MWS. CST MWS jest silnie uzależniona od obliczeniowej komórki, że pracujesz przy hfss daje więcej swobody.

Bym się nie zgodzić z em_solver, mam kilka symulacji struktur okresowych z powodzeniem CST, ale nigdy z solver eigenmode. Co dokładnie próbujesz znaleźć z solver eigenmode? P.

Pushead, zastanawiam się, czy stara się zmierzyć bandstructures okresowych struktur. Podobnie jak bandstructures widzieliśmy na kryształy fotoniczne. Jeszcze, czy spróbować okresowe warunki brzegowe dla solver eigenmode?

Chcę używać solver eigenmode stworzyć schemat rozproszenia okresowe struktury. Jak merntioned, CST nie pozwala mi używać otwartego warunek brzegowy do symulacji solver eigenmode. Jak mogę ustawić strukturę tak, że istnieje region powietrza (wolnej przestrzeni) na górze? Nie wydaje się możliwe ... Jedyne, co mogę myśleć o to, aby duże airbox i używać styczna-E bounary stanie. Każdy użytkownik ma sugestie?

Można zbudować wystarczająco dużą airbox i używać PEC lub PMC bounary warunkiem airbox według okresowe warunki brzegowe.

[Quote = burton] można zbudować wystarczająco dużą airbox i używać PEC lub PMC bounary warunkiem airbox według okresowe warunki brzegowe. [/Quote] Witam, jestem również za pomocą CST solver eigenmode. Czy mogę wiedzieć, jak duży powinien być airbox jak zostało zasugerowane przez CST info używać tego podobne techniki airbox? Próbuję uzyskać wiele trybów dielektrycznej rezonatora w freespace stosowany jako dielektryk anteny rezonatora. dzięki!

Hi, em_solver co wiem, MWS CST jest bardziej dokładny niż wygodne i hfss w przykładzie eigenmode solver.For, nie jest konieczne do odgadnięcia najwyższej częstotliwości, jeżeli MWS CST, gdy konieczne jest, aby dokładnie chyba w hfss.

2smallcat Z mojego hfss doświadczenie bardziej wiarygodne i dokładne solver eigenmode niż CST (w szczególności do obliczenia stratny coś). Fakt, że należy określić najniższą częstotliwość w hfss jest plus, bo czasami trzeba znaleźć rozwiązania wysokiej trybie zamówienia i nie jest możliwe to zrobić właśnie z CST (trzeba określić - 20-50 tryby na przykład). Ponadto z CST są ograniczone z warunków brzegowych (E & H są jedynie do głównych równiny symetrii, nie ma granicy impedancji, nie PML). I Główną wadą CST jest, że nie ma siatki subgreeding dostępne dla solver eigenmode nadal. Przez pewien CST geometrii wymaga zbyt dużych oczkach i kilka dni do obliczenia.

Witam, nie chcę być złośliwy, naprawdę interesuje, czy ktoś kiedykolwiek dostał CST adaptacyjnej siatki do konwergencji? Nigdy nie zdarzyło mi się nawet w przypadku struktur bardzo proste. flyhigh

Hi flyhigh! Zrobiłem kilka eksperymentów z zbieżność zarówno z CST i hfss. Z hfss wszystko jest OK i dla mnie jasne (jeśli określone miły zewnętrznej zbliżenia granicy wynik jest konwergentnych bardzo dobrze), ale z CST znalazłem freqs są zbieżne dobrze tylko do pewnej wartości (~ 1%) i jeśli chcesz być bardziej presize, zbieżność do 10 ^ -3 lub 10 ^ 4 idzie bardzo powoli. Aby uzyskać taką samą wartość jak hfss przewiduje CST potrzeby 10-th razy więcej czasu! Zrobiłem test z geometrią kuli.

i używane airbox powyżej górnej patch okresowych struktury jednak kulisy i uzyskać poprawne wyniki dla grzybów typu EBG dla trybu 1 i dostać częstotliwości równa 0 dla całej części Brilliun strefy. także nie wiem co należy rozpocząć i zakończyć częstotliwości dla każdej okresowe struktury. i dostać differerent wyników przy zmianie każdy zakres częstotliwości, który z powodzeniem symulowane wykres rozproszenia przy CST MWS proszę podzielić się wyniki dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back