B
binaryninja
Guest
Po pierwsze, wiem, jest kilka postów na ten temat. Chciałem rozpocząć nowy wątek, gdyż wiele z nich to stare posty i szukam nowych informacji. Po drugie, czy ktoś zna C2000 TI Energii Odnawialnej Kit? Posiada przetwornik impuls na front-end, używa IPM (inteligentny moduł mocy) i C2000 mcu. To może 20Vdc max wejście z odnawialnych źródeł (PV / battery) i wyjść 24Vac/40W. Co ważniejsze, mam otrzymał zadanie do korzystania z zestawu powyżej jako przykład / punkt wyjścia do projektowania falownika, które będą musiały wejść z PV (do 50Vdc) lub baterii 12V i wyjście 110/60Hz i AC 220/50Hz @ 200W. Moje pytanie: Czy jest możliwe zwiększenie napięcia od 1-50Vdc do ok. 311Vdc lub 155Vdc (wartości szczytowe) dla wejścia do IPM? Korzystanie z dokładną zwiększenie obwodu, że TI wykorzystuje wyniki w cyklu max prawie 95%. To na pewno jest zbyt wysoka. Klient chce zachować transformatora mniej. Czy jest jakiś sposób aby to działało? Ponadto, mam rację napięcia wejściowego do IPM (jest to napięcie szczytowe lub peak-to-peak)? Wciąż uczę się o odwrócenie słonecznej energii i SMPS w ogóle ... proszę mi dać pewien wgląd.