S
SherpaDoug
Guest
Staram się używać DraftSight wyciągnąć pewne mechaniczne sprzętowe dla PCB. DraftSight jest SolidWorks freebie 2D klon AutoCAD. Jeśli pójdę do McMaster.com, a otrzymasz. Dwg lub. Rysunku dxf z śrubą (MCM # 99306A624 na przykład) śrubę jest w skali do 0,7 x rozmiar. Długość śruby zawołał na rysunku jest 1 ". Długość śruby za pomocą DraftSight narzędzie wymiar 0,7" Gdybym skali całego śruby przez 1/0.7 = 1,42857 narzędzia wymiar teraz mówi, że to 1 ", ale tekst w rysunku w magiczny zmian 1,429 "Czy jest jakiś sposób na pogodzenie tych dwóch? Czy muszę usunąć wszystkie wymiary McMaster, skalowanie strony, a tworzyć nowe wymiary? Czy rysunki McMaster fałszywe? To sprawia, że naprawdę ciężko, aby rysunek z importowanych części. PS I tak próbowałem na innym komputerze z prawdziwymi AutoCAD i robi to samo. Więc albo McMaster ma złe rysunki, lub jestem jakoś mylić ..... PPS Około połowa z 3 / 8 McMaster w "x 1" śruby sześciokątne (różne style) są odpowiedniej wielkości na rysunku, niektóre są zbyt duże, a niektóre są zbyt małe. Myślę, że trzeba sprawdzić każdą część można importować i naprawić złe :-(