skalowanie adc

G

garg29

Guest
Drodzy freinds

Mam wyciągnąć tego obwodu dla uzupełnienia sygnał z czujnika temperatury LM35.i używam adc0831. LM35 daje od 10 mV / C to dla pełnej skali czytania muszę uzyskać 5volts do 1.5volt (tj. w 150degree Celsjusza)
tak, że liczy na zysk z 5/1.5 = 3,3333
więc im tego za pomocą 10k/3k rezystory, jak pokazano na rysunku, ale obwód
isnt pracy.co musi być problemem.

please help me out
dzięki
z best regards
amit
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Para kwestii tutaj:
- Jeśli tych pojedynczego obwodu 12 V, nigdy nie będziesz mieć wyjście w zakresie 0V (LM324 nie jest liniowa al niskiego napięcia).
- LM35 wymaga obciążenia, a najlepsze wyniki, jeśli będziesz miał obciążenia związane jest między LM35 wyjście i Vs (patrz Typowe zastosowania: http://www.national.com/ds/LM/LM35.pdf) ..i
Dlatego myślę, że powinny dostarczać swoim obwodzie od 12 /-5V DC i zrekompensować zrównoważyć spowodowane przez niezrównoważonego dostaw z A1 wzmacniacz / buforowych 10 kpot tak na 0V na ( ) z A2 masz 0V na wyjście A4 ..

Powodzenia ..

Dziękujemy za odpowiedź.

You wrote:
"Dlatego myślę, że powinny dostarczać swoim obwodzie od 12 /-5V DC i zrekompensować zrównoważyć spowodowane przez niezrównoważonego dostaw z A1 wzmacniacz / buforowych 10 kpot tak na 0V na ( ) z A2 masz 0V na wyjście A4 .. "

jakie zmiany należy zrobić w obwodzie dla DC offset, mam na myśli, na których pin Co mam zrobić??

Przepraszamy za zbyt podstawowe pytania, ale
jestem w biednych układów analogowych.

Z best regards,
Amit

Pin (11) z LM324 trafi do (-5V), na dole 10k do nasady (-5V) - multiturn puli będzie dobrym wyborem - i rezystorem 100k między LM35 i wyjście (-5V) ..Reszta pozostaje niezmieniona ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back