sinusoidy>

• Thread starter engrbabarmansoor
  • Start date
E

engrbabarmansoor

Guest
Mam do generowania sine fali 10kHz w VHDL i wyświetlić go na FPGA za pomocą oscyloskopu.

każdy podmiot może mi powiedzieć jak to zrobić?

FPGA są urządzeniami cyfrowymi.Dlatego musisz zewnętrznych rezystorów do podsumowania wyników.Przyjąć coś 8 bitów danych wyjściowych.Każdy pin produkcji będą musiały rozważyć różne wartości rezystorów.Wyszukaj R-2R ladder na sieci Internet.Teraz musisz napisać maszyny stanu, który działa wielokrotność 10kHz wyjście i zmienia się 8 bitów danych wyjściowych w taki sposób, aby generować przebieg produkcji.Można także umieścić bajtów wyjście do wewnętrznej ROM a potem po prostu przejść przez ROM adresy do generowania fali.
Jeśli stosowanie metody ROM, możesz zmienić wyjście waveshape po prostu zmieniając zawartość ROM.

u cant get sinusoida z pomocą FPGA. u musiał użyć do tego dac

Witam,
Dla sinusoida wytwórczych, konieczność u połączyć konwertera cyfrowo-analogowego.u muszą znaleźć wartości dla wytwarzania sinusoida.Stosowania tych wartości w DAC, to napięcie odniesienia kontroli DAC.można uzyskać u sinusoida w CRO.

Można wyjścia 10 kHz fala placu, i przekazać ją poprzez zewnętrzny filtr analogowy, który usuwa wszystkie wyższe harmoniczne.

thnx wszystkim

Powiedziano mi, ale do korzystania z pwm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back