sim 900 moduł GSM i polecenia usługi

M

mehdi952

Guest
[SIZE = "5"] Jak można wysłać polecenia obsługi z sim900 moduł? [/SIZE] [SIZE = "4"], jak [SIZE = "3"] * 21 * 094 # [/size] przekazywania połączeń [/SIZE]

Hi mehd1952: Nie ATD polecenia pracy? Jest to w istocie połączenie głosowe więc byłoby oczekiwać, aby używać tych poleceń: ATD * 21 * 094 #, (nie zapomnij średnik) ATS6 = n (n jest opóźnienie w zakresie sekund od 0 do 999) ATH ( Drop połączenia) trzeba będzie poeksperymentować trochę z opóźnieniem lub może chcesz wstawić przecinki w ciągu wybierania i korzystania ATS8 = do ustawienia domyślnych czasów opóźnienia dla przecinkami. Mam załączeniu najpóźniej dokument zestaw poleceń, aby pomóc

ATD0917xxxxxxx; pracy dawki ale ATD * 21 * xxx ...#; nie. Czytałem Sim900 AT_Command podręcznik 1.03 ale nie mogę zrozumieć ATS6 = co on robi dokładnie? jest konieczna? Właśnie używane ATS6 = 1, co mam teraz zrobić?

można wspomnieć, jaki błąd otrzymujesz dając, że polecenia.

Spróbuj: ATS8 =. Spowoduje to ustawienie domyślne opóźnienie dodaje się przecinek ATD * 21 * 094 #,; ATH - jeśli robimy to od słuchawki, która ma wybrać numer usługi, odczekaj resonse, wybierz numer do przesyłania po przez # a następnie czekać na potwierdzenie przed rozłączeniem. Być może trzeba eksperymentować z wartością opóźnienia lub po prostu dodaj więcej przecinkami ATS6 dodaje opóźnienie między wysłaniem ATD i moduł faktycznie wybierania, więc nie jest to prawdopodobnie właśnie dla Ciebie

Znalazłem to mój własny. należy go stosować AT + CUSD = 1, "* 21 * 094 #"

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back