Silnik prądu stałego otwarcia szuflady

C

crf250rider14

Guest
Witam wszystkich, to mój pierwszy post i muszę powiedzieć, że jest to świetny forum! Ok, więc mam małe drewniane szuflady około 6 cm szerokości i 10 cm długości. Który jest pod półką. Szuflada spoczywa na prowadnicach pod nią. Ale teraz chcę podłączyć mały 12V silnik prądu stałego z Radio Shack. Znalazłem sposób, aby silnik go w obu kierunkach za pomocą DPDT przełącznika. Teraz jak będzie używać silnik prądu stałego do szuflady tam iz powrotem? Mam nadzieję, że to jasno, aby zrozumieć. Każda pomoc będzie znacznie appreaciated. Dzięki.

Fix orzech do szuflady i bar gwint do osi silnika. Silnik przymocowany do półki. Jeśli silnik jest torqueless na tym, użycie skrzyni biegów.

Wow dzięki za szybką odpowiedź! Co masz na myśli przez gwintowanego pręta? Chciałbym, aby utrzymać silnik stacjonarny i go nacisnąć szufladę. Myślałem o czymś, co było rowkowane jak powiedziałeś. Czy mogę kupić pasek gdzieś? Albo będę musiał udać się do warsztatu i to wykonane? Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Gwintowanego pręta należy znaleźć w dobrym sklepie sprzęt. Mają te paski od 4mm ...... 30mm (w calach??) Przez około 2 $ / m (4mm) Mam nadzieję, że dostanę pracę automatyki szuflady.

Hmmm. I naprawdę nie rozumiem idei gwintowanego pręta. Jeśli mogę umieścić nakrętkę w drewno z tyłu pudełka. , A drugi koniec połączony jest z silnikiem. I włączyć silnik na to nie po prostu go rzucił nakrętkę? To nie popychają lub szuflady ... Może nie jestem zrozumienia całej koncepcji, że stara się wyjaśnić.

Oto zasady. Można znaleźć silnik, jak chcesz. KAK
Możesz umieścić silnikowych również po prawej stronie THREADBAR (w pict.) Tj. silnik znajduje się z powrotem na półkę. (Make tylko potrzebne części do mocowania silnika do ramy.)

Rozumiem. To ma więcej sensu teraz. Mam nadzieję, że nie można umieścić aż do dużo kłopotów co na rysunku. Powiem wam wiedzieć, jak się okazuje.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- post dodane o 19:40 ---------- Poprzedni post był o 19:29 ----------</span></span>
Jeszcze jedno pytanie, za pomocą konstrukcji, które zrobiłeś, będzie gwintowanego pręta być wystające, gdy szuflada jest zamknięta?

Jeśli szuflada przesuwa się w lewo, aby otworzyć to gwintowanego pręta będzie wewnątrz szuflady, załóżmy, że powyższy schemat jest w pozycji zamkniętej i przodu jest po lewej stronie Alex

Ohhhh. To prawdopodobnie dobrze wtedy. Będę musiał spróbować.

jeśli w szafie jest płynna. Możesz wybrać wątku również. Mam na myśli wełny. To będzie szybki w porównaniu do systemu bar wątku

I jeszcze jedno pytanie, szuflada jest dość mały, co silnik rozmiar będzie dobrze działać otwierania i zamykania? I właśnie kupił 9-18V DC silnika z Radio Shack. Myślisz, że to dobrze, czy potrzeba większy?

Nie mam pojęcia obliczeń potrzebne mechanika, a nawet gdybym wiedział, nie są też zbyt wiele nieznanych czynników, jak łatwo szuflady slajdów, waga, krok wątek na obrót, moment dokręcenia silnika itp. Jedyną odpowiedzią, jaką mogę dać jest spróbować i sprawdzić czy działa, jeśli nie potrzebujesz silniejszego silnika. Alex

Czy mały test. Weź śruby i nakrętki samej wielkości uważasz, że w użyciu. (Start z 4 ... 5mm) Zamontuj śruby do osi silnika z kawałkiem plastiku lub gumowej rurki i sprawdzić, co jest motorem życie może dać za pomocą nakrętki. KAK Pozdrawiam

Hej wiesz co witryny sprzedają gearboxs dla małych silników?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back