Sigma Delta ADC w kadencji widmo

F

Firas

Guest
Witaj przyjaciele, pracuję na drugiego rzędu włączone są kondensatory do modulatora sigma-delta, chcę obliczyć SNR modulowanego sygnału (wydruk modulatora), Proszę może ktoś mi pomóc jak obliczyć SNR tego sygnału z Kalkulator kadencji, Z góry dziękuję.

Nie wiem jak obliczyć SNR z kadencją. Ale w moim przypadku, symulacje i wyekstrahowane danych (0,1,0,1,1 ......) i obliczyć SNR z MATLAB. Jeśli chcesz, mogę wysłać mój kod.

Code:
 nie wiem jak obliczyć SNR z kadencją. Ale w moim przypadku, symulacje i wyekstrahowane danych (0,1,0,1,1 ......) i obliczyć SNR z MATLAB. Jeśli chcesz, mogę wysłać mój kod.
Witam ljy4468 Mam znaleźć wiele kodu obliczyć SNR z MATLAB-em, ale wszyscy mi dać inny wynik w porównaniu do innych, i I don 't wiedzieć, co jest najlepsze. Proszę, możesz wysłać mi swój kod. Dzięki. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 2 godzinach 11 minutach: [/color] [/size]
Code:
 Oto jak to zrobić: [url] http://www.circuitdesign.info/2008/ 09/calculation-of-adc-snr-in-cadence-skillocean / [/url] PS Ja też zrzucić do Matlab dla FFT. Jednak, mam obliczyć SNR / SNDR pomocą Cadence Ocean / umiejętności.
Witam PoojanWagh Nie uważam kod "matpsd" procedura w tym umiejętności / ocean kodu, proszę Możesz wyślij mi kod tej procedury, dzięki.

Ok tutaj jest. Kod Matlab & przykład rozpakowany plik. Nadzieję, że może pomóc. Pozdrawiam

Witam ljy4468 Dziękuję za pomoc. Gdy ten kod, błąd wyszedł na linii 15, ponieważ funkcja calculateSNR.m nie zostanie znaleziony.
Code:
?? Undefined komenda / funkcja "calculateSNR". Błąd w ==> sdmcal w 15 snr_ = calculateSNR (specyfikacja (1: ceil (N / (2 * OSR))), tone_bin);
Proszę, możesz wysłać mi kod tej funkcji. I proszę możesz mi wyjaśnić co jest zmienna tone_bin . Dzięki.

Oh powinienem wysłać calculateSNR.m, zapomniałem. Przykro nam, wyślę wam później w moim domu, bo pracuję teraz w moim biurze. Pozdrawiam. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 10 minutach: [/color] [/size] Można również znaleźć plik na poniżej stronie internetowej.

Podziękowania dla tych plików Matlab. Szukałem tych plików obliczyć SNR mojego Sigma Delta ADC. Kiedy symulować ten plik mam błędzie "?? Undefined funkcja lub środków" calcSNR "dla argumentów wejściowych typu 'double'." CalcSNR funkcja nie jest zdefiniowana .. Czy mógłbyś mi pomóc. Dziękuję

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back