sens kilku mikrowolt, która może mi pomóc ,3 q

L

lghhust

Guest
Chcę sensie volt tylko kilka różnic mikrowolt zwyczajne op bani, kto może mi dać kilka rad,
thanks very much

kilka różnic mikrowolt co?Napięcie odniesienia istniejących w obiegu?

Jeśli możesz dać stosowania tego projektu, może nam bardzo pomoc.kilka mikrowolt jest zbyt mała, nawet większy niż hałas urządzenia.

FVM napisał:

kilka różnic mikrowolt co?
Napięcie odniesienia istniejących w obiegu?

in electronics, usually.

Nazywa się to wzmacniacz
w elektronice, zwykle.W wielu zastosowaniach, promieniowanie UV oraz sub-UV napięć, które są wzmocnione.Może być również możliwe w danym przypadku.Jeśli podać kilka istotnych informacji na ten temat, członków EDAboard może pomóc.

FVM napisał:

in electronics, usually.
Nazywa się to wzmacniacz
w elektronice, zwykle.
W wielu zastosowaniach, promieniowanie UV oraz sub-UV napięć, które są wzmocnione.
Może być również możliwe w danym przypadku.
Jeśli podać kilka istotnych informacji na ten temat, członków EDAboard może pomóc.

Można to zrobić jeśli ur sygnał wejściowy ma przenoszenia w zakresie kHz, a następnie u można używać prostych 2 etap OPam z CS w drugim etapie.Z wyższą W / L, PMO wejściowych i L Abt obciążenie 20 razy wejście L.
U wull się wprowadzania określonych hałasu Arnd mniej niż 100nV poziomie, ale jeśli ur freq jest niski u prawdopodobnie będą musiały korzystać BiCMOS, wejście BJT wykorzystania jako jej hałas niższy,
Przeczytaj Low Noise Opam z CMOS Analog Circuit Design z Allan Hollberg

dzięki.
Muszę czuć różnicę kilku UV i włącz go na "1" lub "0", więc muszę op ponad 100dB, uzyskanie niskich wyrównania i trwałości hałasu, muszę powiedzieć, wybrał BJT NPN lub pnp jako pary wejściowe i dodatkowe stages.I formularza prostych 2 etapy op CMOS, ale wymiana to nic par wejściowych z PNP, uzyskując o mniej niż 40dB GAIN, zauważam, że wszystkie tranzystory i bjts pracują w odpowiednim regionie, mogą dajesz mi addvices.The prądu przez PNP jest o 40uA każdej pary wejście na to emiter.

Nie udało się powiedzieć to, co częstotliwość zegara masz.Jeśli nie jest w stałej częstotliwości, co jest w zakresie częstotliwości.

Sinisa napisał:

Nie udało się powiedzieć to, co częstotliwość zegara masz.
Jeśli nie jest w stałej częstotliwości, co jest w zakresie częstotliwości.

W zamian do tej nowej części układanki, mogę wnieść kilka basical myśli.Zastanów się nad wzmacniacz ma gęstość hałasu tylko 1 nV / √ Hz, to odpowiada, że hałas generowany przez rezystorem 50 omów (małej wartości, ale nie niemożliwe do osiągnięcia) i jesteś przetwarzania sygnału wejściowego o 100 MHz szerokości pasma, dostajesz 10 LV RMS odpowiednio 50 hałasu ľVpp.Byłoby to 1 / 10 tej kwoty, jeśli jesteś w stanie zmniejszyć przepustowość wzmacniacz do 1 MHz, oznacza, Q = 50 bandpass, tylko w odniesieniu do sygnału i znanych częstotliwości.

Wszystkie prawa, co było przez FVM co u zrobić ograniczenie przepustowości, a także u dont muszą przystąpić do egzaminu na BJT wzmacniacz jeśli ur freq operacyjny jest w MHz, aby uzyskać niski poziom hałasu.Szum migotania nie muszą być rozważone w przypadku ur (Freq) u musiał rozważyć biały szum.
Również jeśli u nie może zmniejszyć ur u BW może spróbować zobaczyć czy chopper może pomóc u.ale Wld oznacza przy wyższych fereq krojenia niż ur obecnych!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back