Schemat i VHDL źródłem USB Blaster clone

H

HMA

Guest
Dear all .. Znalazłem USB-Blaster klon oparciu o EPM240 CPLD z FT245 chipie. załączonym archiwum zawiera schemat, źródła VHDL oraz * w EEPROM. ept config. Pozdrowienia dla wszystkich: D
20090303104254.jpeg
20090303104257.jpeg
[ img] http://tigerwang202.blogbus.com/files/200903031043001.jpeg [/img] URL: http://tigerwang202.blogbus.com/logs/35981280.html

Witam, mam 2 duże problemy: - Nie mogę zaprogramować 93lc46 urządzenia z MPROG. Gdy chcę skanować do wykrytego mojej pamięci EEPROM, oprogramowanie wysłać mnie z powrotem komunikat "No Device Found". - Kiedy chcę programu (z Quartus) EPM240 urządzenia z Blaster USB. Oprogramowanie wysłać mnie komunikat "Brak urządzenia wykryte". Czy możesz wyjaśnić procedury dokonywania tego forum (samouczek). Przepraszam za mój angielski, jestem po francusku: grin: Dziękuję

Nie osiągając FT245 przez MPROG sposób, że chip FTDI związane część obwodu zawiera błędy. Najprawdopodobniej urządzenie również nie pojawi się w Menedżerze sterowania systemem? Problem nie jest związany z USB Blaster pracy byle jak. Trzeba go rozwiązać, zanim będzie można przejść do następnego etapu (podłączania urządzenia za pomocą oprogramowania Altera).

Zaprogramować urządzenie EEPROM z portu USB? Czy umieścić wszystkie składniki wcześniej?

I nie budować tego urządzenia, ale mam często współpracuje z chipów FTDI i oryginalnego Blaster USB. Ja również wcześniej analizowane USB Blaster obwód i działanie. Interfejs USB musi mi operacyjny dla MPROG do pracy, w tym connectiion autobusowego, zasilania, 6 MHz kryształu, 93C46 interfejsu. CPLD i JTAG związane część obwodu może być lub nie mogą być montowane. PS: urządzenie zostanie wykryte także bez 93C46, ale nie może być zaprogramowany oczywiście.

Mprog oprogramowania powinien wykryć pamięć lub FT245BL urządzenie?

Wykrywa FT245 także bez pamięci i wskazuje "puste urządzenie" i "Read EEPROM" porażkę w tym przypadku.

Widzę, że chip FTDI jest rozpoznawany. Czy próbowałeś napisać konfigurację Blaster USB do pamięci EEPROM? Jeśli to nie działa, to najprawdopodobniej problem z 9346 obwodzie. Istnieją układy o różnym przyporządkowanie styków w użyciu.

Witam, Czy na pewno FTDI (FT245BL) jest uznawany? Dlaczego w polu "typ urządzenia" jest "none"? Kiedy chcę się zapisać do pamięci EEPROM komunikat "Nie znaleziono urządzenia" pojawi. I korzystać z urządzenia 93LC46B/SN.

Czy na pewno FTDI (FT245BL) jest uznawany?
Jestem pewien, że urządzenie FTDI jest rozpoznawany. Się to samo "SCAN" wyświetlacz z dowolnego urządzenia. Również zaprogramowana Blaster USB jest tylko inny, pokazując "zaprogramowany" zamiast "puste". Pole typu wypełnia się na czytać i analizować. Generalnie, proponuję pobawić się MProg, korzystania z innych urządzeń, np. FTDI USB karty szeregowe. To bardziej pouczające niż tylko z prośbą o edaboard. To także mój wyłącznym źródłem informacji.

Kiedyś 245BM, jak pierwotnie połączone z USB Sound Blaster. Nie sądzę, że 245BL jest inna.

Mogłem zaprogramować mój eeprom z zewnętrznego programatora. Teraz nie mogę zaprogramować CPLD z oprogramowaniem Quartus! Test JTAG zawodzi.

Teraz nie mogę zaprogramować CPLD z oprogramowaniem Quartus! Test JTAG zawodzi.
Dzięki prawidłowej JTAG obwodu, prawidłowo zasilane urządzenie MAX II i funkcjonalny adapter programowania, to oczekuje się, że działa. Co chcesz wiedzieć w tej kwestii?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back