Schemat Aktywny układ łom w przypadku ochrony przepięciowej

K

kalaianand

Guest
znajomych hi Jeśli ktoś ma schemat dla aktywnego układu łom w przypadku ochrony przepięciowej. proszę podać schemat. i zrozumiał łom funkcji programu. ale podczas czytania i dowiedział się o aktywny układ łom, które mają dobrą zaletę, (nie wieje z bezpiecznikiem). Proszę zaproponować swoje pomysły

Witam, Oto obwód, który moim zdaniem powinien służyć. Aktywnych łom o to przekaźnik oparte, chociaż możliwe jest, aby to solid-state w zależności od zapotrzebowania mocy. Łom "podróż" napięcia Vzener + Vdiode + Vtransistor = Vzener + 0,7 V + 0,7 V = Vzener + 1.4V Tak, w tym obwodzie, Vzener = 12V, więc napięcie podróży wynosi około 13.4v
98_1277451560.jpg
Nadzieję, że to pomaga. Tahmid.

Dziękuję u tahmid naprawdę jest dla mnie użyteczne. Jak impletement tym samym bez przekaźnika? potrzebujemy osobnego źródła izolacji do pracy elementów półprzewodnikowych? i transister działa o to w trybie wspólnym bazy wiedzieć? naprawdę thankfull do drogiego przyjaciela

Hi, To działa w trybie wspólnym emiterem. Bez przekaźnika, możesz użyć BJT lub MOSFET, z lub bez zasilania izolacji, w zależności od konfiguracji obwodu. Nadzieję, że to pomaga. Tahmid.

hi tahmid Thank u za odpowiedź, jak to jest tryb wspólny emiter, tutaj transister jest zakłócenia przez bazę wiem, więc wspólne tryb uśpienia, w prawo! mnie poprawić, jeśli jestem błędem ... może u proszę podać mi schemat, który ma tę samą funkcję bez przekaźnika! (za pomocą Mosfet).

Hi kalaianand, myślę, że należy czytać te dwa artykuły, a potem może będzie jasne, o rzeczach: en.wikipedia.org / wiki / Common_emitter en.wikipedia.org / wiki / Common_base nadzieję, że to pomaga. Tahmid.

hi tahmid thank u, i rozumiał logiki. może u proszę podać mi aktywnej konfiguracji obwodu łom pomocą urządzenia przełączającego (bez przekaźnika). w moim ZGŁOSZENIE 4Amp przepływa przez przekaźnik, więc spadek jest coraz większe. Chcę, aby zminimalizować straty, muszę do tego samego obwodu za pomocą urządzenia przełączającego, bez korzystania z zasilania ustawodawstwa antydyskryminacyjnego thank u

Witam, myślę, że to powinno pomóc:
78_1278480935.jpg
Nadzieję, że to pomaga. Tahmid.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back