SC obwodu CMFB?

L

liliowy

Guest
Chcę, aby włączony CMFB kondensator do klasy opamp, którzy mogą mi powiedzieć, jak go zrealizować i dał mi kilka rad na ten temat.Z góry dziękujemy!

To jest bardzo skomplikowane rzeczy, również nie wydaje się tak na pierwszy rzut oka.Proponuję zapoznanie się z rozdziałem 12 (Mayer & Gray's 4th edition) książka "Analysis and Design of Analog Integrated Circuits".

Czy ktoś akcji niektórych informacji CMFB.Wiele książek, nawet szary, jedynie podać prosty przykład.
Jestem mylony z I etapu należy stosować w fazie opinie i faza próby.

Aby eda4you,
Dziękuję za odpowiedź, postaram się znaleźć tę książkę i ją przeczytać.Załącznik jest SC obwodu CMFB widziałem z książkami.Czy mogę używać go do drugiego etapu opamp bezpośrednio?Czekaj na odpowiedź!
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Nie można po prostu stosować CMFB do drugiego etapu, od wspólnego wyjścia w trybie pierwszego etapu należy również stablize.Istnieją dwie metody: jedna jest zastosowanie CMFB na pierwszym etapie, tylko, potem przez opinie od pierwszego do drugiego etapu, zarówno w fazie wyjściowej CM może stablize, ale trzeba być nad właściwym polaryzacji, gdy stosowanie tych informacji (idziesz Aby zastosować wykluczające, nie jest dodatni CMFB do pierwszego etapu, ale trudno jest normalne dwóch wzmacniaczy etapie).Innym podejścia jest na dwóch oddzielnych CMFB na etapie pierwszym i drugim.Jest to łatwiejsze do osiągnięcia, ale o większej powierzchni i zużycie energii.

Thank you for you answer.Ale, jak pan powiedział, gdybym przyjęła pierwsze METODA, to znaczy, stosuje się tylko CMFB do pierwszego etapu.Więc jak mogę kontrolować napięcie wyjściowe i uczynić ją równą napięcia wejściowego?trudno zdecydować, VCM, czyż nie?
Thanks a lot!

Widzisz w postać masz wejÊcie nazwie VCM?To jest żądane napięcie wyjściowe CM.Więc jeśli chcesz, aby poziom CM wyjście na 1V, tylko się 1V w tym terminali i opinie automatycznie prawidłowe napięcie wyjściowe ok. CM.1V.Ale znowu, upewnij się, że polaryzacja opinii jest poprawna.

Widzę, ale jeśli tylko się CMFB do pierwszego etapu opamp, obwód, jak następuje:
VCM jest podłączony do wyjścia z etapu pierwszego.Vcmfb jest połączony z tendencją do etapu pierwszego.Jak mogę kontrolować napięcie wyjściowe etapu drugiego?
Jeszcze raz dzięki!
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

VCM terminal nie jest podłączony do wyjścia pierwszego etapu.Powinien on być podłączony do źródła stałego napięcia (to ustawić żądane napięcie wyjściowe VCM), a następnie CMFB automatycznego sterowania napięcie wyjściowe VCM równa wartości stałe źródło napięcia.

Dziękuję bardzo.
I've decided to zastosowanie dwóch CMFB do mojego układu.dzięki za odpowiedź!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back