Rzut poziomy TV

R

Roelescence

Guest
Witam wszystkich, Czy możecie mi pomóc w identyfikacji elementów elektronicznych, związane z V-wstrzymane? My TV, nowy model, jego obraz utrzymuje Rzut poziomo i nie mogę znaleźć v-hold na pilocie ani na tylnej części telewizora, więc postanowiłem rozwiązać składników ale jeden problem jest to, że nie mogę zidentyfikować elementy podobne do v -hold. Proszę o pomoc Dziękuję

Jeśli chcesz odpowiedzi byłoby wiedzieć, jaki typ telewizora jest. Czy LCD, plazma lub CRT, co producent, numer modelu i approcimate wieku? Brian.

zrobić zamieścić schemat w niepokoju, które mogą być pomocne

Może masz szansę wtedy. LCD plazmowe skanowania nie w taki sam sposób, jak i nie CRT najprawdopodobniej nie będzie żadnej kontroli częstotliwość skanowania. Bez schematu nie jest możliwe, aby zobaczyć dokładnie to, co do regulacji, więc będziesz musiał się do tych ogólnych wytycznych: Spójrz na szyjce kineskopu (odcinek rurowy, który wyśmiewa się do tyłu z miski ze szkła). Na nim można zobaczyć zespół zwojów drutu przysunął się do miski. Będą dwa przewody w kierunku pozycji poziomej transformatora skanowania co zwykle jest czarny i ma jedną lub dwie kontrole na nią (normalnie "screen" i "focus") to nie są te, które chcesz. Pozostałe dwa przewody od zespołu cewek są pionowe połączenia skanowania. Śledź te z powrotem do zarządu crcuit i znajdziesz pionowy stopień wyjściowy. Czasem jest to dwa tranzystory mocy, czasem IC mocy z radiatorem. Pionowy oscylator będzie albo wewnątrz IC lub wykonane z komponentów bardzo blisko. Jeśli nie ma sterowania można regulować, to będzie w tym obszarze. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back