Rynek w Singapurze analogowe projektowania IC

K

kaba

Guest
Witam, jestem inżynierem projektowania układów scalonych analogowych z 4 lata doświadczenia w energoelektroniki IC (i 2 lata doświadczenia jest elektronika poziom mocy zgłoszenia wzoru przed tym). Jestem sapera z wielu chipy wykonane. Ja pracuje w Singapurze. Z tego rodzaju doświadczenia, ile powinno być moje wynagrodzenie miesięczne w Singapurze? Także, co by być moim miesięczne wynagrodzenie w kraju takim jak Indie czy Chiny? Twoje odpowiedzi są mile widziane. Poważaniem kabab

Nie jestem pewien, o wynagrodzenie w Singapurze. Wynagrodzenie w Chinach nie jest wielki - zaledwie około 10000RMB miesięcznie średnio dla projektanta analogowych IC. To wynagrodzenie jest dobre, jeśli mieszkasz w Chinach, ale słaba w porównaniu z resztą świata. Pamiętaj, że poziom życia w Chinach jest o wiele niższe niż na Zachodzie, więc nie oczekuję wynagrodzenia za wysoki. Myślę, że jeśli jesteś w UK / USA, pensji będzie dużo wyższa. Po opodatkowaniu prawdopodobnie uzyskać około 60.000 dolarów rocznie, a to może być dużo wyższa, jeśli jesteś doświadczonym projektantem z dobrym rekordem toru. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 godzina 28 minuty: [/color] [/size] przyjaciel min również Waid, że Azja nie jest dobrym miejscem na designer IC ze względu na brak podmiotu projektowania IC .

tcfk2, Dzięki za odpowiedź! Prawdą jest, że projekt IC wydaje się być dobrze opłacani w USA. Mam elastyczność ruchu ale wolałbym pozostać w Singapurze, bo lubię tego kraju. Niestety inżynierowie nie są dobrze opłacani tutaj w porównaniu do innych zawodów tutaj. My całości wynagrodzenia (wszystkie łącznie) wynosi około 4500 dolarów mth Singapur (dla odniesienia) Tutaj inżynier mechanik - nie ma specjalnej różnicy między IC analogowy, cyfrowy lub nawet inżynier PCB, lub "produkt" inżynier - nawet jeśli nie miejsc pracy, różne poziomy trudności. Uważam, że to niesprawiedliwe. Dzięki za info na Chiny. Wynagrodzenie jest rzeczywiście bardzo niskie i nie mogę mówić językiem. Ale dziękuję za odpowiedź. PS: Dlaczego jest to forum tak cicho? Czy istnieje lepsze forum do zadawania tego typu pytanie? Poważaniem kabab

Może zarządzania kariery ma lepsze perspektywy? Na przykład, zarządzania zespołem inżynierów? Ta część forum jest cichszy. Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieją podobne forum. Terence

2 Kaba: To ciekawe, aby dowiedzieć się więcej na temat w Singapurze kilka pytań: Czy masz jakieś inne pośrednie korzyści, z wyjątkiem tego wynagrodzenia? jakie są podatki (zwykle) za takie wynagrodzenie? Jakie są typowe koszty zakwaterowania? Jest szansa, że "expat - podobnie jak" umowa w sprawie zagranicznych inżynier (z warunkiem zakwaterowania etc)? Dzięki!

Wynagrodzenie w Chinach będzie więcej niż to, absolwenci z tytułem magistra dostanie około 8k * 14/year, i 4 lata doświadczenia w zakresie projektowania analogowego, myślę, że wynagrodzenie będzie powyżej 200 tys. Ale mimo to niższe niż w Singapurze:)
Wynagrodzenie w Chinach nie jest wielki - zaledwie około 10000RMB miesięcznie średnio dla projektanta analogowych IC. To wynagrodzenie jest dobre, jeśli mieszkasz w Chinach, ale słaba w porównaniu z resztą świata. Pamiętaj, że poziom życia w Chinach jest o wiele niższe niż na Zachodzie, więc nie oczekuję wynagrodzenia za wysoki. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 godzina 28 minuty: [/color] [/size]

Mogę powiedzieć, Singapur nie jest właściwym miejscem do IC Design. Istnieje tylko 10 -12 firm. A potem jest wielu absolwentów wychodzących z uczelni posiada 100 rocznie z projektowania IC, za największe. Pod względem jakości, nie mogę komentować. Tak więc firmy mogą wybierać spośród większej puli i nie ma niedostatku wymaganych talent do rodzaju wykonywanej pracy tutaj. Więc zasilania stosuje się przepisy Vs popyt tu jak popyt jest mniej dostaw jest więcej.

Jakie są wszystkie firmy Analog IC projekt w Singapurze żadnych nazwisk .. ?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back