Rura z prądem o niskim napięciu włókna?

N

neazoi

Guest
Witam, potrzebuję miniaturowe podwójne triody typu rurki jak wielkość ECC83, ale który używa niskoprądowe żarnika. 300mA jest zbyt wysoka. najniższe, tym lepiej. Czy znasz rodzaje?

Myślę, że, tak naprawdę szuka małej mocy żarnika. Następnie rury Uxx serii nie oferują korzyści w serii Exx. Wymagana moc żarnika jest przede wszystkim określona przez powierzchnię katody, tak więc tylko miniaturowe lampy dedykowane do baterii oferty pracy znaczną redukcję mocy. Obawiam się, w przeciwieństwie do standardowych typów, które są nadal produkowane w małych ilościach, podaż tego typu będą raczej słabe.

FVM masz rację. Tej samej wielkości katody wymaga takiej samej mocy żarnika. Niski lamp mocy włókna są zasilane bateryjnie rur z Uf około 1.4V. Jest to typ D lub amerykański rury z 1 przed literą i nuvistors. Na audio DIY forum to samo pytanie zadano?

Najprościej byłoby "latarni" rurki używane w tunery TV w jednym czasie. To były naprawdę miniaturowy. prawie wielkości TO5 może. Jeśli się nie mylę te WRE triody do uziemionego pracy sieci. Azzy

Myślę, że masz na myśli "nuvistor, metal może zawór te mają niskie grzejniki, najczęściej o 2volts@0.4A, co brzmi dużo, ale thats tylko 1 wat, niski grzejnik zawór, można mieć do korzystania z reg przełączania jeśli chcesz maksymalnej wydajności z wyższego napięcia. 13DE7 może być coś takiego się po jego triody podwójne, nie sądzę, są produkowane już, ale prawdopodobnie nadal dostępne, jak wspomniano były popularne w interfejsy TV, 2 radiotelefony i "zakresów. Jest to jak wyglądają, nie ze szkła, ale stali. Grounded działania sieci było techniki stosowane w celu obniżenia impedancji do meczu 1 / 4 fali anteny impedancja, podobny sposób do uziemionego bazy tranny, I'dve myślałem, że również w stanie uruchomić jeden w standardowy sposób uziemione katody, tak jak dobrze.
nuvistor.jpg

Niektóre urządzenia audio tylko obniża napięcie fil (Cool-Tube Preamp do gitary) utraty zysku, ale mniejszy prąd.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back