RTL Encounter VS Projektowanie Compiler

M

mark_yeh

Guest
AE z Cadence powiedział mi, że konstrukcja syntetyzowane przez ich narzędzia syntezy Encounter RTL (RC) jest znacznie mniejszy niż przez DC na 2004,06), a oszczędza wiele czasie wykonywania. ale nie jestem pewien. czy ktos tu porównać dwa narzędzia z własnego projektu?

Witam, jaka jest spotkanie RTL? get2chip lub buildgates? ktoś powiedział get2chip jest dobry, ale myślę, że dc nadal dostać największe wsparcie od dostawcy.

[Quote = z81203] Witam, co to jest spotkanie RTL? get2chip lub buildgates? ktoś powiedział get2chip jest dobry, ale myślę, że dc nadal dostać największe wsparcie od dostawcy. [/quote] Witam z81203, RTL Compiler jest narzędziem synteza z get2chip, teraz tego narzędzia jest należeć do Cadence.

to prawda, ten sam przypadek jak synplify vs FPGA kompilatora, ale DC jest przemysłowym standardem, to nic tylko problem je zastąpić innymi ASIC narzędzi syntezy.

Myślę Complier RTL jest bardzo silny. Obejmuje ona także fizycznej Complier na funkcję Synopsys. Ale to jest bardzo drogie. Oczywiście, DC jest znane narzędzie dla większości projektanta.

Synopsys jest realizowane w technologii syntezy w przemyśle EDA, myślę, że DC jest lepszy niż ...

[Quote = mark_yeh] AE z Cadence powiedział mi, że konstrukcja syntetyzowane przez ich narzędzia syntezy Encounter RTL (RC) jest znacznie mniejszy niż przez DC na 2004,06), a oszczędza wiele czasie wykonywania. ale nie jestem pewien. czy ktos tu porównać dwa narzędzia z własnego projektu? [/quote] skłamał!

SORRY ~ You Say RTL Encounter (RC), można powiedzieć MNIE "Rc" CADENCE Narzędzia projektowe dla kompilatora? REPUDETLY DC użyteczne to CADENCE'S KOMPILATOR ....

powinno być Compiler RTL (który integerated w produkcie SOC spotkanie). RC ma jakąś dobrą cechę, ale jest jeszcze młody i potrzeba czasu, aby zostać zatwierdzone. DC / MC / PC nadal jest pierwsza selekcja.

Wyniki SNUG są również skomplikowane, że nie jest łatwo wyjaśnić, co jest lepsze, ale wydaje się, że get2chip produktów firmy działa dobrze, przynajmniej wiem, że istnieją pewne wady z DC

Jednak z optymalizacją DW i dane-path, DC może przetwarzać bardziej złożony wzór i uzyskać lepsze wyniki niż RC. Ale dla nie-dokładne przewód obciążenia modelu, wynik dostaniesz pogorszyć po miejscu. DC + PC + Astro jest najpotężniejszym przepływu. Dlatego trzeba uruchomić DC z nowej konfiguracji ze starym przepływu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back