RS232 VHDL kod Spartan-3E

F

frid4y

Guest
Mam Xilinx Spartan-3E i co chcę zrobić to: Naciśnij przycisk ex. Przycisk Wschodu na płycie i wysłać np. sygnał. "00101100" do urządzenia na drugim końcu Spartans port RS232. Jak wtedy, kiedy i naciśnij przycisk, a diody są na i chcesz wysłać tego sygnału przez port szeregowy powiedzmy, że do komputera na drugim końcu. Jedyne, co mogłem zrobić to wysłać znak przez HyperTerminal do tablicy i wróć mnie inny charakter. ale gdy próbuję używać forum jako master i utknąć. Jak myślisz jestem nowy w tej dziedzinie. Dzięki.

Oto jedno z możliwych podejść do projektu. Za każdym razem gdy przycisk jest wciśnięty, można załadować rejestr przesuwny z pożądany układ szeregowy bit, w tym rozpoczęcie i bity stopu. Zegar przesuwa zarejestruj się do portu szeregowego. Oczywiście potrzebny jest też szybkość licznik kurs, który kontroluje szybkość zmiany. Być może trzeba do nieczułości przycisku. To tylko jeden ogólne podejście.

Myślałem o napisaniu interfejsu Mistrz Wishbone tak, że jest uruchamiany za każdym razem i nacisnąć przycisk na płycie i wyśle dane związane z tego przycisku. Wystarczy, wysyłając dane, jak proponuje to nie zawsze jest pewien, czy dane zostaną wysłane jeśli kanał jest zajęty. Chodzi o to, że próbuję napisać kod VHDL bez dużego doświadczenia na tym polu. --- Aktualizacja zaczyna --- I w końcu udało się! Użyłem Wishbone interfejs do wysyłania i odbierania danych z FPGA do komputera i jutro postaram się napęd ramienia robota za pomocą sygnałów i wysłać przez port szeregowy z FPGA do ramienia robota. Udało się. --- Aktualizacja kończy ---

hej możesz mi dać kodu? Patrzę za pomocą RS 232 za i mam kilka probs

Czy mogę otrzymać ten kod, jak również? Próbuję wysłać dane przez port RS232 com. Dzięki pęczek.

można znaleźć int kod ponga książki. Oto nme książki FPGA prototypów przykłady VHDL: Xilinx Spartan-3 wersja

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back