RS232 na RS485 bez chipa wybrać?

B

BasePointer

Guest
Witam, chcę zrobić konwertera RS232 do RS485, że jest half duplex. Używam MAX232 i MAX485 do tego. Ale nie chcę do kontroli CS pin MAX485 na stronie RS232. Czy jest jakiś sposób, aby ten automatycznej kontroli? PS: Szybkość transmisji może wynosić od 300bps do 115200bps. Dziękuję.

Jednak trzeba kontrolować RE (odbiornik Enable) i DE (Driver Włącz) dla celów kontrolnych autobusem. Jeśli masz problemy kontrolować na stronie RS232, to kontroli parametrów z innych stron, ale potrzebny jest jeden dodatkowy kabel to zrobić!
Wyjście odbiornika RE Włącz. Niski poziom umożliwia wyjście odbiornika, RO. Wysoki poziom umieszcza go w stan wysokiej impedancji. Wyjście sterownika DE Włącz. Wysoki poziom pozwala wyjść różnica kierowcy, A i B. Niski poziom umieszcza go w stan wysokiej impedancji.

Spójrz na 3-tranzystorów obwód w tym wątku: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=156484 Oczywiście, jeśli potrzebujesz standardu przemysłowego (RS-232 - 25 do -3 do +3 do +25 V, a różnica RS-485) nie było projektu na ten cel, ale dla "lokal" konwersji bez zewnętrznego źródła zasilania i bez dodatkowych kabli, aby przełączyć między transmisji i odbioru, to działa i 115,2 kbps to nie problem .. Pozdrawiam, IanP

[Quote = IanP], jeśli potrzebujesz standardu przemysłowego ...[/quote] Witam, potrzebuję standard przemysłowy. I zrobić dwa pojedyncze źródła energii, jednym z nich jest na stronie RS232 i innych jest po stronie RS485. Linie danych są połączone z opto-łączników. Można sterować zarówno RE i szpilki DE 485 z RTS na stronie RS232. Ale widziałem kilka konwerterów, które zarządzają to automatycznie. To jest naprawdę miły funkcji dla programistów. Tak, chcę dodać tę funkcję do mojego konwertera. Nie wiem jak można sprawdzić, czy RS232 wysyła dane do kontroli RE i DE szpilki. 10x, BasePointer.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back