Rozwiązywanie problemów z Simple Amp NTE123AP

Z

zerodegreec

Guest
Mam wzmacniacz do użytku z Dynamic mikrofonów używanych na system przeznaczony dla mikrofonów Elektretowy. (Miałem wysłana pytanie o to kilka tygodni temu w sprawie układu i boczne-tone kwestii.) Oto obwodu.
Simple%% 20Pre-amp% 20full 20system.jpg
miałem facet przy tym torze w ostatni weekend, a on powiedział, że po około 2 godziny użytkowania, poziom głośności głośnika B stał na niskie i statyczne był słyszalny. Mam lęk i niepokój. Strach, że w jakiś sposób dynamiczny mikrofon został uszkodzony. Jaka część obwodu będzie obszarze. Co jest potrzebne do badania w celu ustalenia, czy dynamiczny mikrofon może zostać uszkodzony przez ten obwód. Obawiam się, że tor nie jakoś. Oczywiście łatwo jest test Cap i res ale jak test analogowego wzmacniacza? Wiem, że potrzebujesz więcej informacji, aby mi pomóc, zrobię co mogę. Dzięki,

Jest mało prawdopodobne, że dynamiczny mikrofon jest uszkodzony. Chciałbym odłączyć wszystko, co z początku i jeden głośnik i jeden mikrofon. Gdy to zadziała, dodać jedną pozycję w czasie, dopóki nie przestanie działać. A dwa godzinnym opóźnieniem sugeruje efekt termiczny, czyli kilka rzeczy było przegrzanie i nie. Jest to zła praktyka wspólnych ze względu na mikrofonów i głośników, jak masz zrobić na prawej stronie diagramu - to dlaczego producenci wzmacniaczy dał wam oddzielny mic-terminal. Frank

Dzięki za odpowiedzi Frank, w odniesieniu do projektu podziału ziemi nie z wyboru. :) System jest interkom dla samochodów rajdowych. Wzmacniacz wykorzystuje 3 system drutu (zmieniłem oryginalny rysunek). Mój kask jest 4-setup drutu o dynamiczny mikrofon. Staramy się, przewód w domofon, bez przedwzmacniacza, ale mieliśmy bardzo niskim poziomie głośności, ponieważ dynamiczny mikrofon ma mniej "gain". Plus z tego co rozumiem, jeśli nadal dynamiczny mikrofon na torze przeznaczone do mikrofonu elektretowy, może to spowodować jego uszkodzenie. Ciekawe myśli o temperaturze problemu. ile ciepła mogą być generowane przez układ tak. Zazwyczaj elektretowy mikrofon obwód zwraca bardzo niska kwota. Jaka część mojego układu spowoduje większe natężenie prądu, a tym samym ciepła?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back