Rozszerzyliśmy z tranzystorem

S

smiles

Guest
Jeden obwód tworzy sygnału ultradźwiękowego przez rurę (w celu ustalenia, czy rura zawiera ciecz, czy nie, miałem cieczy w rurze już), detektor przekonwertować dźwięk do bardzo małych sygnałów (ciągły impuls), więc ma obwodu wzmacniacza rysuję obwodu tutaj, że impuls acrossed filtr (z DC offset o 1.7Vfrom innego źródła) do bazy Q1. Kiedy kładę sondy oscyloskopu w miejscu wejścia (na lewo od C1), nic nie widzą (bo jest bardzo mały), ale dlaczego widzę, że impuls do bazy Q1?? Korzystanie oscyloskop mam na kolektorze Q1 ten sam sygnał (myślę, że to musi być impuls z większą amplitudę tak, gdy przechodzą przez C3, DC utracone, amplituda jeszcze wystarczająco wysokie, aby włączyć Q2), a wynik jest impuls poprzez C3 stracić DC offset i jego amplituda jest poniżej 0.6V to Q2 nie działa, więc zatrzymują się tu i mikrokontroler po prostu tylko myślę, że rury nie zawierały cieczy i nie pozwala maszyny do pracy. Wszystkie elementy SMD typu jest, wiesz gdzie tak jest? Dziękuję bardzo!

dlaczego u za pomocą tranzystorów gdy u może to zrobić z wzmacniaczy operacyjnych tylko. dla tranzystora trzeba wpływać na układ na jej punkcie Q. i zysk nie tak wysokie, u lepszego wykorzystania op-amp do wzmocnienia i komparator do wykorzystania w cyfrowych obwodu.

Po prawej stronie obwód, sygnał jest zwarte do VCC. Po lewej stronie może działać, ale czy dostrojenie obwodu LC?

To jest zaprojektowany obwód maszyny już, otwieram maszynę i widzę, że obwód. Tak, nie wiem, jaka jest rola LC obwodu, po prostu, że to wystarczy rezystor do wzmocnienia amplitudy impulsu (co najmniej powyżej 0,6 V) należy dodać coś na stałe to, deska do zastosowań elementów SMD , trudno zmienić nieco?

I już w obwodzie pierwszym etapie klasy C wzmacniacz ma możliwość wzmocnienia sygnału w trybie impulsowym również zwiększa moc sygnału.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back