Rozszerzanie prosty Hex Schmitt Trigger LED Circuit

I

Improwizator

Guest
Mam problem z tym zaczyna pracować z dwóch etapów, za pomocą jednego etapu (3 diody) to działa dobrze:
Ostatnio edytowane przez improwizator dniu 27 lipca 2009 13:38; edited 1 raz w sumie

W 1.0nF kondensator z lewej strony wydaje mi się podejrzane.Jeżeli obwód ma pracować jako pierścień oscylator do 100nF kondensatory między bramy wejściowe do gruntu muszą opłaty w kolejności, ale ich źródło jest obecne tylko za pośrednictwem tego 1nF kondensatora.Chciałbym mieć coś używane znacznie większe lub shorted go całkowicie.

Brian.

Symuluj OrCAD lub w jakikolwiek inny symulator znajdą rozwiązanie

miedzy napisał:

W 1.0nF kondensator z lewej strony wydaje mi się podejrzane.
Jeżeli obwód ma pracować jako pierścień oscylator do 100nF kondensatory między bramy wejściowe do gruntu muszą opłaty w kolejności, ale ich źródło jest obecne tylko za pośrednictwem tego 1nF kondensatora.
Chciałbym mieć coś używane znacznie większe lub shorted go całkowicie.Brian.

Być może istnieje rozwiązanie w swojej odpowiedzi.
I mogą być błędne i nie
jestem w stanie uruchomić symulacje w momencie, ale oczywiste jest różnica w liczbie inwerterem etapach.Mówisz, że to działa w 3 etapach, ale nie z 6, można wypróbować biorąc opinii rezystorem z 9 pin zamiast pin 4 w drugim IC.Użytkownik nie może być uzyskanie informacji zwrotnej, gdyż sygnał musi składać się z nieparzystej liczby inwersji i jesteś dając mu nawet numer telefonu.Jeśli działa z rezystorem na pin 9, można dodać kolejne inwerterem może być niczym więcej niż tranzystor, w opinii trasy, aby ją jeszcze uruchomione z 6 diod.

Brian.

To był dobry pomysł.Jestem także w stanie symulować go tutaj.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back