rozpaczliwie potrzebować HFSS Pomoc: nie daleko lub blisko pola

C

costox

Guest
Hi all,

Po zakończeniu symulację planarna tablicy, mogę działki S11 ale nie mogę wykreślić dziedzinach:

Po stworzenia raportu na polu w pobliżu lub daleko, wykresu wynika, że pole (lub zysku lub Etotal, czy cokolwiek innego) jest "NaN", który moim zdaniem oznacza nieskończenie małą liczbę czy coś?.

I to pomimo Dodaliśmy na Bliskim i Farfield konfiguracji.I've tried wszystkich możliwych kombinacji: waveport vs lumport, arkusz vs obiektu.Taki sam problem występuje.

Używam HFSS dłużej niż 2 lata, ale nadal nie można dowiedzieć się tego problemu przez ostatnie 6 miesięcy.

Dziękujemy za rzuca nieco światła na to.Będziemy wdzięczni za pomoc bardzo.

xox

ubezpieczają, że obszar, który konfiguracji dla promieniowania jest zdefiniowana na wszystkich twarzach jako promieniowanie granicy, nie impedancji lub cokolwiek innego.

Tak,

W rad granicy pola zostały poprawnie wystawione i konfiguracja jak rad granicy.

Raport S11 jest ok oznacza, myślę, wszystkich instalacji jest ok.

Tylko dużo pól danych są niekompletne (I've setup kuli).

hi costox,
Sprawdź również, że "rozwiązanie tylko portu" nie jest wybrany z Rozwiązanie Konfigurowanie Menu.
Niektóre z innych przyczyn może być promieniowanie impedancja jest czysto imaginacyjny lub zbyt mała część rzeczywistym dla pola, aby promieniować away.I jedno symulowane DRA dziś i S11 spojrzał dobre, ale Z_in był wymyślonym na picks z S11 poniżej 10dB i nie mam promieniowania pól.

Blessedme,
Tak, "tylko rozwiązać portu" był zaznaczenie.
Może być prawo o "rad oporu" zbyt małe.
Proszę mi powiedzieć, jeśli tylko "NaN" zamiast liczby (wartości) w raporcie (dane tabeli), a co za Etotal wybraniu (z wyjątkiem S11).

Jeśli wszystkie "NaN", następnie mamy ten sam problem.

Jak zwiększyć promieniowywania dziedzinie?

xox

upewnij się, że wstawieniu pola dalekiego ustanowiony (kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę promieniowania) po rozwiązanie zbieżne.

kierownik projektu w oknie:

1.wybierz opcję "Wstaw pola dalekiego setup"
2.wybierz "Infinite kuli"
3.kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę wyniki - nie powinny być pozycja w menu "Stwórz daleko dziedzinach raport"

Bob's yer wujka.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back