Rotary Encoder dla proteus.needed

A

albert22

Guest
Cześć,
Jestem rozpoczęcia korzystania z Proteus do symulacji mały system 16x2 LCD, niektóre przyciski i Rotary Encoder.
Do tej pory nie mogę znaleźć modelu Rotary Encoder na Proteus bibliotek.Czy istnieje model, który można uzyskać, za coś podobny do tego?
http://www.ctscorp.com/components/datasheets/288.pdf
pozdrowienia

Cześć,
nie widzę Rotary Encoder na Proteus, ale wiele z tego typu mają koderów kwadratury sygnały wyjściowe, a po zmianie sygnału zmiany kierunku whit fazy 90 stopni.Tak, możesz korzystać z dwóch impulsów generator do symulacji programista.

Proteus lib Active / THUMB SWITCH BCD
ACTIVE / THUMB przełącznikiem HEX

dzięki za odpowiedzi
Mam tryied thumbswitches jak Necati powiedział, ale wyjścia nie ma sygnału kwadratury.Mógłbym połączyć prom na wyjścia, aby uzyskać prawidłowy kod.Ale przełącznik zatrzymuje do inkrementacji / dekrementacji po osiągnięciu limitów.I nie jest to bardzo przydatne do symulacji wprowadzania danych.
Ja nadal próbuje skonfigurować kilka generatorów, aby uzyskać impulsy kwadratury ale dont see sposobem na uzyskanie wymaganych impulsów na tłoczenie przycisków góra / dół.
Alternatywą może być pomocą updown licznik i prom, ale wymaga to więcej obwodów.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back