S
ssatyaki
Guest
proszę mi pomóc zaprojektować zdalne sterowanego robota bez mikrokontrolera. Możemy użyć innego configeration z reciever innego niż mikrokontrolera .. dla jak H-bridge lub bramek logicznych! dzięki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ja przyszedłem po to interesujący przykład jakiś czas temu, wykazując robota wyznawca linii bez użycia MCU lub programowalna logika: [URL = "http://www.electroons.com/follwer.html"] Proste Follower Linia bez Programmed Logic [/URL] BigDogproszę mi pokazać jak zrobić to z komparatorów i tranzystorami ... nie mogę znaleźć it.sorry
Różnica jest czysto percepcja, wszystkie roboty są tak mądre, jak są one programowane, jeśli mamy gdzie zaprogramować MCU rozpoznać guz, odwrócić i kontynuować ponownie, należy klasę to jako właściwego robota, ale ponieważ system ma przekaźników i elementów dyskretnych i dopełnia to samo zadanie, nie neguje jego zachowanie jako takie same jak w oparciu MCU "robot". Robot jest po prostu autonomiczny system z percieved inteligencji. Metody osiągnięcia systemu są irrelavent, technologia jest irrelavent, MCU jest po prostu ogromny zbiór "przełączników" W końcu, może potrzebny jest tylko jeden na podjęcie decyzji i pokazu psuedo inteligencję. Jeśli mamy gdzie dodać kilka tysięcy przekaźników, możemy zrobić własny komputer, tak jak to miało miejsce rok temu, ale dont, ale dla początkujących, my nie muszą straszyć ich. Zgadzam się z Tobą, obecnie pracuje nad PIC12f/16f i 18F wzorów dla echosondy wyposażony kosiarki, zbudowany na poprzednim przekaźnika prototypu maszyny opartej. Że przycinają trawę idealnie! stevienie jego możliwości w mojego punktu widzenia, jeśli wystąpią robota bez mikrokontrolera. Jego cant kontrola prawidłowo, jeśli jego umiejętności programowania mikrokontrolerów z czym można opracować lepsze sterowanego robota.