Robot bez mikrokontrolera

S

ssatyaki

Guest
proszę mi pomóc zaprojektować zdalne sterowanego robota bez mikrokontrolera. Możemy użyć innego configeration z reciever innego niż mikrokontrolera .. dla jak H-bridge lub bramek logicznych! dzięki

Cześć, może chcesz zobaczyć [url = http://www.beam-online.com/General_Links.html] Linki [/url]. Większość z BEAM (Biologia, Elektronika, Estetyka, Mechanika) Roboty są proste i przebiega w małych kolektorów słonecznych. uprzejmie zbadać ich strony, wiele spożywczych są dostępne bez mikrokontrolerów!

można je z niektórych komparatorów i niektórych tranzystorów! goolge to człowiek! jej zawsze dere

proszę mi pokazać jak zrobić to z komparatorów i tranzystorami ... nie mogę znaleźć it.sorry

Pobierz swoje pomysły tutaj .................. Kompleksowe Roboty Kompleksowe Roboty taktyczne Roboty Robots WiFi Remote Obecność Wstępnie skonstruowane na zamówienie Roboty Robot robotów Zestawy Zestawy Omni robotów kołowych programowalne roboty Tamiya edukacyjne z serii bieżnikiem Zestawy Zestawy kołowe ATR ATR [url = http://www.superdroidrobots.com/shop/~~HEAD=NNS~~HEAD=dobj] roboty, Części Robot, Custom roboty, Terenowe roboty, roboty wektorowe | Super Droid Roboty [/url]

drodzy sry nie możliwe, ponieważ zgodnie z defination z robotem przez wszystkie firmy w świecie jest to, że musi to być reprogramable do innego zadania, gdy prąd zadanie nie jest potrzebna .... i programowania mikrokontrolerów moc dać mu to ... znaczy u zrobić Robot zrobić jedno zadanie tylko dlatego, że jeśli nie ma u mikrokontroler musiał zmienić sprzęt otworu w zależności od potrzeb

Tak jej zbyt proste zbudować ROBOTA bez mikrokontrolera, gdyż jego programowania za darmo ;-) prostych bramek logicznych i multipleksery mogą być wykorzystywane do budowania i prosto 'w linii Follower ROBOT "Sprawdź link poniżej jej jeden z moich robota bez MCU ... [Url = http://www.youtube.com/watch?v=AtG165-7yP0] zwolennik linia bez microcontroller.mp4 - YouTube [/url] Pozdrawiam, Santosh Kumar

proszę mi pokazać jak zrobić to z komparatorów i tranzystorami ... nie mogę znaleźć it.sorry
Ja przyszedłem po to interesujący przykład jakiś czas temu, wykazując robota wyznawca linii bez użycia MCU lub programowalna logika: [URL = "http://www.electroons.com/follwer.html"] Proste Follower Linia bez Programmed Logic [/URL] BigDog

jak bigdogguru powiedział .. możemy takie proste roboty .. ale w pełni funkcjonalny robot będzie bardzo trudne, a wszelkie zmiany będą wymagały, aby zmienić cały schemat

ya prawej Mr.Shabazmondal .... Dokonywanie prosty Robot Follower Linia może być bardzo łatwe, gdy przechodzimy do złożonych systemów ROBOTICS żadnych wątpliwości, potrzebujesz MCU .. Pozdrawiam, Santosh Kumar

Możesz używać FPGA. Nie microcontronller jest. : Lol:

jej łatwo, otrzymasz dwubiegunowe, dwukrotnie rzucać przekaźnika. na przełączniku, silnik obraca do przodu, zasilania koła. Przód maszyny posiada przełącznik czujnika nierówności, na 555 timera, aby przełączać się kontakty do 5 sekund, to wykryje wstrząs, odwraca i nadal ponownie. Asymetryczny układ kierowniczy z przodu rodzaju odwrócenie się + skręt, aby uniknąć guz ponownie. Nadal infnitum reklamy. robi wielkie losowy kosiarki. Steve

To nie możliwe mojego punktu widzenia, jeśli wystąpią robota bez mikrokontrolera. Jego cant kontrola prawidłowo, jeśli jego umiejętności programowania mikrokontrolerów z czym można opracować lepsze sterowanego robota.

nie jego możliwości w mojego punktu widzenia, jeśli wystąpią robota bez mikrokontrolera. Jego cant kontrola prawidłowo, jeśli jego umiejętności programowania mikrokontrolerów z czym można opracować lepsze sterowanego robota.
Różnica jest czysto percepcja, wszystkie roboty są tak mądre, jak są one programowane, jeśli mamy gdzie zaprogramować MCU rozpoznać guz, odwrócić i kontynuować ponownie, należy klasę to jako właściwego robota, ale ponieważ system ma przekaźników i elementów dyskretnych i dopełnia to samo zadanie, nie neguje jego zachowanie jako takie same jak w oparciu MCU "robot". Robot jest po prostu autonomiczny system z percieved inteligencji. Metody osiągnięcia systemu są irrelavent, technologia jest irrelavent, MCU jest po prostu ogromny zbiór "przełączników" W końcu, może potrzebny jest tylko jeden na podjęcie decyzji i pokazu psuedo inteligencję. Jeśli mamy gdzie dodać kilka tysięcy przekaźników, możemy zrobić własny komputer, tak jak to miało miejsce rok temu, ale dont, ale dla początkujących, my nie muszą straszyć ich. Zgadzam się z Tobą, obecnie pracuje nad PIC12f/16f i 18F wzorów dla echosondy wyposażony kosiarki, zbudowany na poprzednim przekaźnika prototypu maszyny opartej. Że przycinają trawę idealnie! stevie

OK, następnie projekt wykorzystuje PIC12F683 Mikrokontroler jako głównego procesora, temperatura jest mierzona i przechowywane w programowalnych odstępach z zakresu 1 sek do 256 sek. Przedział czasowy jest ustawiony przez programowanie i czasie rozpoczęcia do EEPROM.Yesterday, czytam książkę w tym Mr.Andrew M. Bishop, projektanta rejestratora temperatury mówi większość czasu PIC będzie spał i EEPROM IC jest nieaktywna. i to daje bardzo niski pobór prądu ok. 50 UA lub o 1 mAh dziennie.

[Url = http://pacarita1us.wordpress.com/2010/08/14/1-us-automatic-fishing-machine/] 1 US $ automat wędkarstwo | Pacarita1us Blog [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back