RH8.0 instalacja problemem!

I

ibrahimbayram

Guest
Mam problemy z zainstalowaniem RH8.0 do mojego komputer jednopłytkowy ust x486 CPU, 32MB RAM), staram się zainstalować minimalne pakiety. Pod koniec wieku podczas instalacji to sasy "nie pakiety jądra zostały zainstalowane" i prosi, aby zapisać bootloader na dyskietce. Zrobiłem to, co powiedział, ale dysk rozruchowy nie działa. Próbowałem "grub" i "Lilo" Oba są takie same i nie pracował. Próbowałem zainstalować na "MBR" i "Pierwszy sektor dysku startowego" obie są takie same i nie pracował. Helppp!

Witam, Czy do wyboru o wersji jądra na dysku RH? Jeśli tak to jaka wersja? Bye

Zamiast wybierać minimalnej instalacji, spróbuj zainstalować z pakietów domyślnych (GNOME .... etc ..). W oknie, które pojawia się przed wyborem poszczególnych pakietów.

Witam Nie wybrałem wersję jądra i używanych wersji jądra domyślny Redhat 8.0 (2.4-18). Ze względu na moją ograniczoną procesora i pamięci RAM nie mogę zainstalować pakietów domyślnych.

Witam, Czy są jakieś problemy z Zależność pakietu? Czy masz zrobić (test) z starszej wersji lub z Otera OS: Mandriva / Mandrake, Suse ...? Czy masz ten sam problem? Bye [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minutach: [/color] [/size] jaka jest twoja prędkość UC, pamięć, karta graficzna ...?

Witam Myślę, że są pakiety związane z samym jądrze (np. nagłówków jądra, ....). Spróbuj zainstalować niezbędne pakiety związane z jądrem. Jej zwykle dla instalatora RedHat do przegapić pakiety bazowe na ręcznego wyboru. Spróbuj zobaczyć, jeśli wybierając wszystkie niezbędne pakiety bazowe z listy pakietów.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back