RF 433 do zdalnego sterowania

A

auto_mitch

Guest
Ja jestem stara się zbudować rf pilota.Mam skonstruować następujące schematy ale
doesnt pracy.Kodera i dekodera ICs są z Holtek (HT12E & HT12D) i odbiornikiem fal radiowych, z nadajnikiem są telecontrolli (RR3 & RT4-XXX-XXX).Czy u help me?Mam wszystko sprawdzić, ale ja dont znać co dzieje się źle.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Schemat nie jest corect.Tu są Twoje corect Rx Tx-design.

Myślisz, że diody jest problem?W następstwie stosowania kodera schematyczne obejmuje te diody.
http://www.circuitcellar.com/library/print/0102/millier/millier138.pdf

Inne RX-TX projektu.

Co przekaênik używacie?Czy jesteś pewien, że to działa na 12V?

Rogerynt

Maksymy napięcia na RT-4 TX Moduł 14V.

Należy uchwycić danych.

1). Kontakt probe1 do danych nadajnika Tx

2). Kontakt probe2 do odbioru danych w Rx

3). Użyj probe1 w progowa i są one wspólne GND

4). Capture zarówno Tx i Rx danych na temat zakresu

Możliwe przyczyny to w następujący sposób:

Rx włączony przed otrzymaniem danych, tak aby zebrać jak hałas i sygnału.Po demodulujące, były losowo impulsów (losowe szumy tła amplifikowany) pojawiły się przed ważnych danych przyjechał.Ponieważ dekoder nie mógł odróżnić, czy te impulsy były ramdom część kodu, czy też nie.Dekoder będzie dekodować niezależnie otrzymała zatem traktowane jako losowych impulsów części kodu, a zatem błędne wyjście.

Rogerynt

hi auto Mitch
Mam również ten sam projekt
ja jestem przy pomocy 892051
które dają szeregowego dane TX (RTF3 okwelectronics)
i na koniec i odbieranie danych z reciev RX (RRF1 okwelectronics) i skierować ją na 892051 aby skierować ją na PC RS 232 po pewnym manipulacji ............
i monitorowania danych na temat rx hyp końcowych, ale
auto Mitch i dont know what is going wrong, że odbiornik
doesnt otrzymywać żadnych danych pakietowych, po pewnym czasie widziałem na hyp terminali danych surowych, nie dokładne, że pakiet został transmiited przez TX
auto Mitch i chcesz uzyskać pomoc na ten temat i jeśli mają zrobione

Gotowy do użycia zmontowane i przetestowane 4channel zdalnego przy użyciu zestawów HT12 są vaillable W Indiach na "www.united77.com/projects.htm"

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back