Rezystor MOSFET potrzebujesz pomocy ....

H

hornhunter

Guest
Witaj poszczególnych członków forum, mam jeden problem i mam nadzieję, że ktoś tutaj może mi pomóc go rozwiązać. Mój problem jest o motoryzacyjnego rezystor Mosfet / regulator do silnika dmuchawy na mercedes E klasy. Rezystor jest martwy. Jestem zainteresowany jaki typ rezystora MOSFET to jest i czy jest zamiennikiem dla niego. Celem że martwy jest regulowanie prędkości obrotowej wentylatora. Posiada 4 złącza. Będę przesłać zdjęcie. Pomoc anykind są mile widziane. Dziękuję wam wszystkim. Wiem, że nie mówi dużo, proszę zapytać, co jest ważne. Nie wiem jak znaleźć tę część spośród tysięcy elementów elektronicznych.

Witam, Jak zdecydowali, że to jest do regulacji prędkości? M. Pathma

Czy na pewno jest to rezystor? Myślę, że patrzysz na MOSFET się. MOSFET jest Oxide Semiconductor Field Effect Transistor Metal. Jednak wiele osób twierdzi, tranzystor MOSFET. To MOSFET jest prawdopodobnie działał jako chopper stworzyć impulsy prądowe, że regulacja prędkości wentylatora. Niestety, moduł ten był najprawdopodobniej niestandardowe części do Mercedes. Zazwyczaj zawierają kilka modułów MOSFET równolegle dołączony do płytki metalowej jako radiator, a następnie pokryta żywicą epoksydową do uszczelniania wilgoć i pomoc w ciepło.

Rejestr jest dmuchawy kontrola module.Advise zmienić na nową dzięki temu, trudno jest zmienić elementów elektrycznych w dmuchawy modułu sterowania. Nawet jeśli otworzyć moduł może znaleźć może złamane go do zmiany MOSFET w module.

Dzięki Chłopaki ... Jesteś wszystkie wright, więc muszę dać duże pieniądze na to ... Jestem pewien, że jest używany do regulacji prędkości wentylatora ...

[Quote = hornhunter] Dzięki chłopaki ... Jesteś wszystkie wright, więc muszę dać duże pieniądze na to ... Jestem pewien, że to służy do regulacji prędkości wentylatora cytatem ...[/] Jeśli moduł ten jest uszkodzony i musisz i tak przez nią dalej, i masz czas, a następnie otwórz ten moduł. Jeśli trudno jest epoksydowych w nim, tylko podgrzać i wyciąg tak jak archeolog zrobić, ciepła ponownie, jeśli jest chłodne. Kiedy wszystkie elementy są narażone (Jeśli modułów zawiera wiele elementów), można sprawdzić, które jest uszkodzony. ENJOY!

Tak trudno jest epoksydowych wewnątrz. Właśnie dowiedziałem się, że nie jest MOSFET, ale dwubiegunowy, w konfiguracji darlington, jakiś facet powiedział mi na MercBenz forum będzie przesyłać obraz część trochę później ...

Wziąłem porady Awarapunshee i to, co znalazłem poniżej. Pinowe wejście jest podłączone do płyty metalowej, a wyjście do sterowania wraz z 2 złącza stoją na coś w rodzaju płyty rezystor, i kiedy chcesz przyspieszyć wentylator napięcie na tej control jest droping i wentylator prędkości. To conector wyjście ziemi do wentylatora i gniazda + jest bezpośrednio podłączony do wentylatora.

Co chyba jest, że urządzenie nie jest do naprawy. Ponieważ nie elementów dyskretnych na usługa.

Muszą zgodzić się z Tobą ... Rozważ to temat zamknięty. Dzięki chłopaki za pomoc ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back